Ο κορωνοϊός της Δημοκρατίας μας

by news

Και ενώ είναι σε εξέλιξη η αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελλάδα, με θετικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, με την κοινωνία να συμβάλλει καθοριστικά δείχνοντας υπομονή, προσαρμοστικότητα και ευθύνη στις οδηγίες της Κυβέρνησης, έχουμε και τα πρώτα σήματα από το μέλλον.

Editorial

Σήματα ενδεικτικά μιας άρρωστης νοοτροπίας, που τα τελευταία χρόνια με φορέα μία ομάδα στο περιβάλλον του κ. Τσίπρα και κάτω από τις ευλογίες του, επιχείρησε να δηλητηριάσει το πολιτικό κλίμα, στήνοντας σκευωρίες, θέτοντας σε εφαρμογή μεθόδους σταλινικών και φασιστικών συστημάτων. Στόχος τους, η ηθική απαξίωση πολιτικών αντιπάλων αλλά και του δημοκρατικού πολιτικού μας συστήματος.

Βέβαια αυτά όλα έπεσαν στο κενό και πλησιάζει αργά ή γρήγορα η ώρα της νέμεσης, δηλαδή της σκληρής τους τιμωρίας.

Τα άρρωστα όμως στοιχεία αυτά δεν συνετίστηκαν, δεν έβαλαν μυαλό, αντίθετα, διαπιστώνοντας το πολιτικό σάρωμα του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα από την ορθολογιστική και υπεύθυνη πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησής του, που έχει δώσει δείκτες, αποδοχής και στήριξης, μοναδικούς στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, άρχισαν πάλι να καλλιεργούν το έδαφος για την επόμενη μέρα.

Τροχιοδεικτικά άρθρα και αναλύσεις, εμπρηστικά κείμενα, υπαινιγμοί για σκάνδαλα στο χώρο της υγείας, καταγγελίες και αδιαφανείς διαδικασίες στην προμήθεια υγειονομικού υλικού, λοιδορίες εναντίον Επιστημόνων και χειριστών της κρίσεως, με πρώτο στόχο τον Καθηγητή κ. Τσιόδρα.

Μιας επιστημονικής προσωπικότητας, που υπηρετεί στο ακέραιο το δημόσιο και επιστημονικό του καθήκον, χωρίς προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες και με μία διαδρομή που ξεκινάει από την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας του 2009, μέχρι σήμερα.

Στο πρόσωπο όμως του κ. Τσιόδρα, βάλλεται ευθέως η Πολιτεία, η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ετοιμάζουν λοιπόν ξανά το ίδιο σκηνικό και το φιάσκο της σκευωρίας NOVARTIS, σε νέα έκδοση. Η δε κατάρρευσή της, αντί να τους συμμαζέψει, αμετανόητοι όπως είναι, τους δείχνει και πάλι τον ίδιο ανήθικο και ανέντιμο δρόμο.

Γιατί φαίνεται ότι πάνω από τις ξεπερασμένες ιδεοληπτικές αντιλήψεις τους, αυτό που είναι κοινό χαρακτηριστικό του Τσίπρα και της παρέας του είναι οι νοσηροί συμπλεγματικοί χαρακτήρες και η ψυχοσύνθεσή τους.

Είναι αυτοί οι χαρακτήρες, που σε αλλοτινούς καιρούς μεθοδικά και έξω και πάνω από την ιδεολογία της Αριστεράς, που σκληρή είναι αλλά όχι ανέντιμη, προκάλεσαν εμφύλιο πόλεμο και διχασμό.

Η οικονομική κρίση, τους έφερε και πάλι στο προσκήνιο και η πρόσφατη δραματική μας εμπειρία, ευτυχώς, σχετικά έγκαιρα, τους έβγαλε τις μάσκες και τους απεκάλυψε. Έχουν πλέον ονοματεπώνυμο και ταυτότητα.

Για καλή τύχη της χώρας, στη δύσκολη αυτή συγκυρία ο λαός, τους είχε ήδη αφαιρέσει την εξουσία, που τα τελευταία πέντε χρόνια συνήθισαν να απολαμβάνουν. Εξουσία στην οποία, όπως και πάνω στους θεσμούς και την ίδια την κοινωνία, με συνειδητά ψεύδη παραπλάνησαν και καταχράστηκαν.

Η κοινωνία των πολιτών, με τα όσα έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια, ωρίμασε. Τα “ορφανά του σταλινισμού”, όμως, είναι ακόμη εκεί και απεργάζονται σχέδια για την επόμενη μέρα.

Με υπογραφή Καρτερού, Καρανίκα, Κούλογλου, Παππά, Τζανακόπουλου, Πολάκη, Βουνάτσου, τις υπόγειες κινήσεις των οποιωνδήποτε Ρασπούτιν και επίορκων παραδικαστών και βέβαια κάτω από την αιγίδα και έγκριση του «επιτήδειου ουδέτερου» Τσίπρα, άρχισαν οι ομάδες «τεκμηρίωσης», να συγκεντρώνουν το υλικό τους, ώστε, όπως κάνανε και έπεσαν στο κενό με τα εμβόλια το 2009, να μιλούν ήδη για σκάνδαλα με την προμήθεια μασκών, προστατευτικού υλικού, αναπνευστικών μηχανημάτων, υγειονομικού υλικού, συμβάσεων με τον ιδιωτικό τομέα για τη διάθεση ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινών, για τις τιμές των απαραίτητων tests που μαζί με τα φάρμακα και τα εμβόλια που θα έρθουν, όπως είναι φυσικό, θα πρέπει οι προμήθειες να αποφασίζονται με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, γιατί αυτό επιβάλλουν οι επείγουσες και έκτακτες συνθήκες.

Με άλλα λόγια, προετοιμάζουν το έδαφος για ένα νέο επεισόδιο, υπό τον τίτλο «NOVARTIS-2», έτσι ώστε, όταν καταλαγιάσουν τα πράγματα, να ξεκινήσουν πάλι την λοιδορία, τη συκοφαντία, τις καταγγελίες, με νέους ανώνυμους κουκουλοφόρους και με απώτερο στόχο την ηθική αμφισβήτηση της Νέας Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γι΄ αυτό είναι υποχρέωση της Δημοκρατίας και της πολιτείας να απομονώσουν το συντομότερο δυνατόν όλα αυτά τα στοιχεία και μαζί με τον COVID 19 να καταπολεμήσουν και αυτόν τον νοσηρό ιό που ακόμα, έστω και αποδυναμωμένος, υπάρχει στο κοινωνικό και πολιτικό μας σύστημα.

Τούτη την ώρα, το δημοκρατικό μας σύστημα με πρώτη την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, παράλληλα με την αντιμετώπιση της κρίσεως, καλείται να βλέπει βαθύτερα στο μέλλον, τόσο για την στήριξη της κοινωνίας, την ανάπτυξη της οικονομίας, την επαναφορά στην κανονικότητα της ζωής μας αλλά και την αποτροπή όσο και απομόνωση όλων αυτών που και πάλι θα επιχειρήσουν να δηλητηριάσουν την κοινωνία και τη Δημοκρατία, υπονομεύοντας, όπως απέδειξε η σκευωρία της NOVARTIS το δημοκρατικό μας πολίτευμα, τις ηθικές μας αρχές και την απαραίτητη στους καιρούς μας, και όχι μόνον, εθνική μας ενότητα.

TOMANIFESTO.GR

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα