Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να τελειώσει οριστικά με τα κενά και τις παραλείψεις σε ζητήματα ασφάλειας των πολιτών επαναβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στην ερώτηση του Μανιφέστο και του Νίκου Χιδίρογλου, στη συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Ερώτηση: Με αφορμή τον θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ και της 8χρονης σε πισίνα, η Ελλάδα είναι τελικά μία χώρα ανομίας; Μπορούμε να πούμε ποτέ ξανά;

Απάντηση: «Όλοι σοκαριστήκαμε από αυτό το το συμβάν και μακάρι κάποιος να μπορούσε να πει με κατηγορηματική βεβαιότητα “ποτέ ξανά”.  Γνωρίζουμε πολύ καλά τι έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση και πού είναι η ευθύνη. Και θέλω να τονίσω ότι επειδή δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε, και ότι – από ότι αντιλαμβάνομαι – άλλοι δήμοι επιτέλεσαν πολύ σωστά, υλοποίησαν μάλλον πολύ σωστά το νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία τέτοιων εγκαταστάσεων, όποιοι δεν το έκαναν θα αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη λογική της προχειρότητας και της τσαπατσουλιάς. Τη λογική του "δεν βαριέσαι". Δεν νοείται καμία έκπτωση σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των πολιτών».