Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής βρέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ αφού σύμφωνα με τις τότε διαρροές ο Αλέξης Τσίπρας εξανέστη με τις φραστικές του ακρότητες. Τι είχε κάνει; Είχε αποκαλέσει τους βουλευτές της Ν.Δ. «δολοφόνους» εξ αιτίας των θανάτων από την πανδημία. Την εβδομάδα που πέρασε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Νίκος Φίλης απευθυνόμενος στην υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Σοφία Βούλτεψη είπε: «δολοφονείτε ανθρώπους», όμως ουδείς αντέδρασε. Και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατάπιε την όποια… αγανάκτησή του στη λογική άλλο Φίλης και άλλο Κουρουμπλής.

Ο Νίκος Φίλης εμφανίσθηκε στην εκπομπή να εμμένει σχετικά με το θάνατο ενός μικρού κοριτσιού σε νησίδα στον Έβρο. Και αυτό την ώρα που ούτε οι φερόμενοι ως γονείς του ούτε κανείς άλλος από τους 38 μετανάστες δίνει κάποιο στοιχείο σχετικά με το μικρό κορίτσι το οποίο υποστηρίζουν ότι πέθανε στη νησίδα. Δηλώνουν όλοι ότι δεν θυμούνται που θάφτηκε, άλλοι ότι δεν το θυμούνται κάν μεταξύ τους και οι φερόμενοι ως γονείς αρνούνται να δώσουν έγκριση ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες σε συνεννόηση και με την Τουρκία προκειμένου να εντοπιστεί και να γίνει εκταφή.

Παρά το γεγονός αυτό και παρά την ανακοίνωση της ΜΚΟ HumanRights360 ότι έκαναν λάθος υποστηρίζοντας πως αρχικά οι μετανάστες ήταν σε ελληνικό έδαφος (αυτό το θέμα πρέπει να ερευνηθεί σε κάθε περίπτωση διότι επί ένα μήνα διασύρθηκε η χώρα σε διεθνές επίπεδο, υπήρξαν περίεργα δημοσιεύματα και στον ξένο Τύπο και η κυβέρνηση βρέθηκε ν απολογείται) ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να μιλά για ένα νεκρό κορίτσι. Ο Φίλης το τόνισε με έμφαση για να του απαντήσει η Σοφία Βούλτεψη πως ουσιαστικά συνεργεί όπως και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην τουρκική προπαγάνδα.

Και σε αυτό το σημείο η απάντηση του Νίκου Φίλη σαφής: «Δολοφονείτε ανθρώπους». «Εμείς δολοφονούμε ανθρώπους» ήταν η ερώτηση της Σοφίας Βούλτεψη για να της απαντήσει ο Νίκος Φίλης: «Βεβαίως, με την πολιτική σας δολοφονείτε ανθρώπους».

Η ίδια φράση με αυτή του Παναγιώτη Κουρουμπλή που αποτέλεσε και την αιτία διαγραφής του (αν και συμμετείχε κανονικά στις εσωκομματικές διαδικασίες στο πλαίσιο του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ). Αντίδραση δεν υπήρξε και μάλλον δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά από την ηγεσία της Κουμουνδούρου που κατ’ επανάληψη έχει καλύψει τον στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, τον Παύλο Πολάκη για ανάλογες εκφράσεις και βαρύτερους χαρακτηρισμούς.

Το θέμα δεν πήρε βέβαια διαστάσεις, πέρασε στα ψηλά, όμως η φράση του Νίκου Φίλη ήταν συγκεκριμένη και έχει καταγραφεί. Όπως και η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ…