Ένας απίστευτος διάλογος έλαβε χώρα μεταξύ του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα και του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτηση για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος προκάλεσε αίσθηση με την εισήγησή του στην οποία, μεταξύ άλλων, είπε ότι «κάποιος θα πρέπει να κηρύξει τον πόλεμο στην Τουρκία» και υπονοώντας ότι αυτός θα μπορούσε να το κάνει!  

Απαντούσε έτσι στα όσα ελέγχθησαν για τη λειτουργία του «112» για το οποίο ο κ. Βελόπουλος είπε ότι θα είναι χρήσιμο και για όταν θα μας επιτεθεί η Τουρκία! 

«…Η μόνη στρατηγική που εφαρμόσατε ήταν το 112», είπε απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα ο κ. Βελόπουλος, για να συμπληρώσει: «Αυτό να το αποδώσουμε στην κυβέρνηση. Είχαμε τις επιφυλάξεις μας, αλλά λειτουργεί. Δηλαδή το 112 είναι κάτι που λειτουργεί. Φαντάζομαι ότι όταν αρχίσουν να βομβαρδίζουν οι Τούρκοι θα υπάρχει το 112, να τρέχουμε να κρυφτούμε όλοι μαζί. Μόνο που δεν έχουμε καταφύγια, ξέρετε. Δεν υπάρχουν καταφύγια»…  

Στις εύλογες αντιδράσεις κάποιων βουλευτών από τη ΝΔ, κυρίως του Διονύση Χατζηδάκη, βουλευτή Νοτίου Τομέα και Αρχιπλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού (ε.α), ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης σημείωσε: «Πρέπει κάποια στιγμή, εσύ, που είσαι ναύαρχος…».

Εκεί τον διέκοψε ο κ. Τασούλας.  

«Κύριε Βελόπουλε, όχι ατομικά, στο Σώμα απευθυνόμαστε», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής.  

«Αφού πετάγονται από κάτω, Πρόεδρέ μου. Πετάγονται από κάτω συνέχεια. Πάλι εγώ φταίω; Πετάγονται από κάτω, κάνεις παρατηρήσεις σε μένα. Βρέξει χιονίσει, η Ελληνική Λύση φταίει για όλα», διαμαρτυρήθηκε ο κ. Βελόπουλος.  

«Τους τρομάξατε, γιατί κηρύξατε τον πόλεμο στην Τουρκία προηγουμένως. Θορυβήθηκαν», σχολίασε με το γνωστό του χιούμορ ο κ. Τασούλας.  

Και τότε ο κ. Βελόπουλος άρχισε:   «Κάποιος πρέπει να τον κηρύξει, θα φτάσουν στο Σούνιο. Κάποιος πρέπει να τον κηρύξει, θα φτάσουν στην Ακρόπολη. Πού πρέπει να φτάσουν, έξω από το σπίτι του Προέδρου της Βουλής;», είπε.  

«Οχι απότομα, γιατί τρομάξαμε», τον σταμάτησε ο κ. Τασούλας.

Δείτε την ανάρτηση Βελόπουλου για την ομιλία του στη Βουλή: