Με τον Ευάγγελο Αποστολάκη πολιτικά δεν βγάζεις άκρη. Στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος άλλωστε τον έκανε βουλευτή Επικρατείας. Μετά έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Στέφανο Κασσελάκη, όταν κατηγορούσαν τον πρώην πρωθυπουργό ως ενορχηστρωτή της καθαίρεσης Κασσελάκη από την ηγεσία του κόμματος. Έπειτα παρέμεινε ανεξάρτητος αλλά είχε από κοντά το Κίνημα Δημοκρατίας αλλά και το ΠΑΣΟΚ. Και τώρα θέλει να επιστρέψει ξανά στον Αλέξη Τσίπρα.
Έτσι σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ανεξάρτητος βουλευτής ξεκαθάρισε ότι το κεφάλαιο Στέφανος Κασσελάκης τελείωσε οριστικά γι αυτόν. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας έχει κάποιες επικοινωνιακές αρετές αλλά... ως εκεί, καθώς διαφωνεί με τις θέσεις του και δεν βλέπει φως στον ορίζοντα. Βέβαια είναι να αναρωτιέσαι γιατί τον στήριζε ως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με τέτοιο πάθος, από τη στιγμή που διαφωνεί με όσα λέει ο Κασσελάκης. Μάλιστα έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν αποτελεί μέρος της κόντρας Κασσελάκη - Τσίπρα, μια επισήμανση που φαίνεται σαν απεγνωσμένη προσπάθεια να προσεγγίσει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα. Άλλωστε ίσως είναι αυτός που θα του προσφέρει πιο εύκολη επανεκλογή σε ένα ενδεχόμενο νέο κόμμα.
Όπως τόνισε για τον Στέφανο Κασσελάκη «Έχω σταματήσει να ασχολούμαι με το θέμα. Εύχομαι να πάει καλά. Κάνει την προσπάθειά του. Εγώ δεν συνεχίζω σε αυτή την κατεύθυνση. (…) Δεν υπάρχουν βασικοί λόγοι. Εγώ ξεκίνησα επενδύοντας σε μία ελπίδα ότι εμφανίζεται κάτι καινούργιο, κάτι φρέσκο, το οποίο έχει δυνατότητες να δώσει και να προσφέρει στη χώρα. Είναι ένα παιδί το οποίο έχει δυνατότητες. Έχει ταλέντα, καταρχήν είναι εξαιρετικά επικοινωνιακός. Από κει και μετά, εντάξει, δεν ακολουθούμε την ίδια γραμμή. Δεν έχουμε την ίδια άποψη σε μερικά θέματα. (...) Εγώ με τον κύριο Τσίπρα συνεργάστηκα, ήμουν αρχηγός Ναυτικού, αρχηγός ΓΕΕΘΑ και διατέλεσα και υπουργός Άμυνας στο τέλος της κυβέρνησης. Η συνεργασία μας ήταν εξαιρετική. Δεν είχα λόγους να έρθω απέναντι από τον κύριο Τσίπρα, γιατί και τον εκτιμώ και γιατί έχω συνεργαστεί εξαιρετικά μαζί του και ξέρω και ποιες είναι οι δυνατότητές του. Ωστόσο, το τι έχει ο κύριος Κασσελάκης με τον κύριο Τσίπρα είναι δικό του ζήτημα».
Θετικός στην επιστροφή Τσίπρα
Τώρα ξαφνικά βέβαια, καθώς βλέπει ότι βουλευτής θα εκλεγεί ξανά μόνο με ένα νέο κόμμα υπό τον Αλέξη Τσίπρα, αγάπησε ξανά τον πρώην πρωθυπουργό. Γενικά στον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά αλλάζουν γνώμη σαν τα πουκάμισα, αρκεί να διασωθούν πολιτικά. Έτσι ο Ευάγγελος Αποστολάκης είπε ότι βλέπει θετικά ένα ενδεχόμενο νέο κόμμα από τον Αλέξη Τσίπρα και θα μπορούσε να το ακολουθήσει. Μάλιστα «στόλισε» τον πρώην πρωθυπουργό με ένα σωρό κολακείες, όπως ότι αποτελεί ηγετική προσωπικότητα της Αριστεράς, ότι συνεργάστηκε άψογα μαζί του και ότι μπορεί να ενώσει την κεντροαριστερά. Εντάξει, κύριε Αποστολάκη, θα σας έχει ο Τσίπρας στα υπόψιν του για το νέο κόμμα.
Όπως σημείωσε για τον Αλέξη Τσίπρα «Στην προκειμένη περίπτωση όλο αυτό που γίνεται δεν μπορεί κανείς να μην το δει θετικά. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και το πολιτικό τοπίο έτσι όπως έχει διαμορφωθεί είναι πάρα πολύ ασαφές με τα προβλήματα που βλέπετε να έχει η κυβέρνηση και αυτά που φαίνονται και αυτά που δεν φαίνονται. Με τα πολιτικά κόμματα, με μια Κεντροαριστερά, με μια Αριστερά γενικότερα, η οποία είναι κατακερματισμένη. Με την πιθανότητα να δημιουργηθούν κάποιες πολιτικές κινήσεις, γράψτε, όπως είπαμε για τον Τσίπρα, Σαμαράς και διάφοροι άλλοι οι οποίοι ετοιμάζονται να κάνουν κάποιες κινήσεις. Θα πρέπει κάποια στιγμή κάτι να γίνει. Θα πρέπει να δούμε κάτι, κάποιο φως (....) Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μια προσωπικότητα η οποία δεν έχει εξαντλήσει το πολιτικό της κεφάλαιο. Θεωρώ ότι στην κατάσταση που είναι η χώρα αυτή τη στιγμή, η παρουσία του δίνει ένα παράθυρο ευκαιρίας ενδεχομένως και ανεβάζει τις ελπίδες κάποιων ανθρώπων. (...) Η παρουσία του μέχρι τώρα και η παραίτησή του και οι θέσεις που έχει πάρει στη συνέντευξη την τελευταία που έχει δώσει, δείχνουν ότι θα είναι παρών και θα έχει ενεργό ρόλο. Πώς θα το κάνει δεν ξέρω. Εάν θα κάνει κάποιο πολιτικό φορέα, εάν θα προσπαθήσει να ενώσει την Κεντροαριστερά, δεν ξέρω με ποιο τρόπο θα το κάνει. Παρακολουθώ την κατάσταση και αν προκύψει κάποια πρωτοβουλία που να έχει ουσία, πολιτικό πρόσημο και αξιοπιστία, θα την αξιολογήσω θετικά».