Καιρός είναι να δούμε και τις ουμανιστικές και υπέρ της κοινωνίας απόψεις της Αριστεράς, πάνω στις οποίες στηρίζεται ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να δείξει τώρα το κοινωνικό του πρόσωπο, που επιμελώς είχε αποφύγει να δείξει όσο κυβερνούσε!

του Όθωνα Καραγιάννη

Εμπνευστής της αριστερής κοινωνικής ευαισθησίας υπήρξε ένας ανθέλληνας. Ο Κάρολος Μάρξ. Θα μπορούσαν βεβαίως οι εγχώριοι αριστεροί να εμπνευστούν λ.χ. από το Σωκράτη, ο οποίος σε τελευταία ανάλυση ήταν ένα εγχώριο «προϊόν» και, επομένως, δι’ αυτού θα μπορούσαν να βρουν και μεγαλύτερη απήχηση στις ιδέες τους! Εκτός κι αν τον θεωρούν πολύ αστό και τον αντιμετωπίζουν ταξικά…

Αντιθέτως οι αριστεροί μας επέλεξαν δύο φιλότουρκους για να ασπαστούν τις ιδέες τους!! Διότι οι Διόσκουροι του ιστορικού υλισμού Μάρξ και Ένγκελς ήσαν φιλότουρκοι και θα έπρεπε να είχαν προκαλέσει την αντιπάθεια, ιδιαιτέρως των «επαναστατών» της Αριστεράς. Πολύ περισσότερο αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του την πολύ σωστή επιχειρηματολογία του καθηγητή Παύλου Τζερμιά, στο βιβλίο του «Μαρξισμός και Ιστοριογραφία στην Ελλάδα», δια της οποίας αποδεικνύει ότι ο Μαρξ στην υπόθεση της ελληνικής Επανάστασης του ’21, υπήρξε ιδιαιτέρως Αντιφιλέλληνας. Ένα κλασσικό παράδειγμα για να στηριχθεί η άποψη αυτή είναι αυτά που έλεγε ο Κάρολος Μάρξ για την ελληνική εξέγερση του 1854 στις τουρκοκρατούμενες περιοχές της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Έλεγε
λοιπόν ότι τα εθνικά σχέδια για την ελληνική ανεξαρτησία «διακηρύσσονται από τους ληστές των βουνών, δίχως να βρίσκουν απήχηση στους αγροτικούς πληθυσμούς του κάμπου» και ότι είναι αποτέλεσμα «ρώσσικων μηχανορραφιών»!

Και οι δύο εμπνευστές του επιστημονικού σοσιαλισμού ήσαν τόσο φανατικά ανθέλληνες ώστε ο μεν Μαρξ χαρακτήριζε τους
Κρητικούς όταν είχαν εξεγερθεί «όργανα των Ρώσων», ο δε Ένγκελς ενέτασσε τους ΄Ελληνες στους «λαϊσκους που είναι και παραμένουν τσιράκια του τσαρισμού» καθώς και ότι πρέπει «κι αυτοί οι ίδιοι και το δικαίωμά τους για ζωοκλοπή να θυσιαστούν ανελέητα στα συμφέροντα του ευρωπαϊκού προλεταριάτου».

Άφεριμ…