Ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίσθηκε στην ΕΡΤ να “απειλεί” τους ψηφοφόρους, τους πολίτες δηλαδή της χώρας (εκτός αν εννοεί μόνο αυτούς που ψήφιζαν ή σκέφτονται να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ) ότι αν δεν του δώσουν διψήφιο, ισχυρό (;) ποσοστό τότε δεν προτίθεται να συμμετέχει σε συγκυβέρνηση.

Ουδείς γνωρίζει αν η στρατηγική του Νίκου Ανδρουλάκη εδράζεται σε κάποια στρατηγική με συγκεκριμένο στόχο. Όταν όμως ένας πολιτικός αρχηγός απευθύνεται σε ένα κοινό λέγοντας ότι αν δεν τον ψηφίσουν τότε και αυτός θα “κρατήσει μούτρα” και δεν θα συμμετάσχει σε αυτό που ο ίδιος προκρίνει, δηλαδή τη συγκρότηση κυβέρνησης, τότε τα ερωτήματα είναι πολλά.

Και πολλαπλασιάζονται από τη δήλωση πως θα προτείνει ένα πολιτικό πρόσωπο για πρωθυπουργό αλλά δεν λέει ποιό θα είναι αυτό θυμίζοντας τα παιχνίδια που κρύβουν μέσα τους εκπλήξεις.

θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τις δηλώσεις αλαζονικές αφού ο αρχηγός του τρίτου, σύμφωνα με τη σημερινή κατάταξη στη Βουλή και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, εμφανίζεται να δηλώνει ότι θα καθορίσει τον επόμενο πρωθυπουργό, την πολιτική που θα εφαρμοστεί και τους υπουργούς της κυβέρνησης.

Και όλα αυτά με προϋπόθεση να του δώσουν οι πολίτες το ποσοστό που αυτός θέλει (και που σημειωτέον επίσης δεν καθορίζει ποιό πιστεύει ότι πρέπει να είναι αυτό) και μάλιστα την πρώτη Κυριακή, δηλαδή την Κυριακή των εκλογών με απλή αναλογική.

Μπορεί η Χαριλάου Τρικούπη να βλέπει ως λογικές τις ώς άνω θέσεις. Το θέμα όμως είναι αν οι ψηφοφόροι, ακόμη και αυτοί του ΠΑΣΟΚ, κρίνουν πως με μια τέτοια στρατηγική το κόμμα τους δύναται να εξελιχθεί σε ρυθμιστικό παράγοντα την επομένη των εκλογών.

Διότι προς το παρόν είναι σαν να τους οδηγεί στο να στραφούν προς τα δύο κόμματα εξουσίας εφόσον δεν επιθυμούν να στηρίξουν ένα κόμμα που θυμίζει όλο και περισσότερο κόμμα διαμαρτυρίας.