Ξεπερνώντας το σύνθημα που ο ίδιος λάνσαρε αναφορικά με την προμήθεια φρεγατών για το πολεμικό ναυτικό ότι δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγοράζει “φρεγάτες σαν να αγοράζει γραβάτες” ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στον ναύσταθμό της Κέρκυρας όπου όπως δήλωσε θυμήθηκε τα… νιάτα του.

Δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι θυμήθηκε τη δική του θητεία. Μια θητεία όμως διαφορετική από αυτή που κάνουν οι στρατευμένοι νέοι και που ο ίδιος έχει ομολογήσει στο παρελθόν ότι έβαλε… βύσμα για να περάσει καλά, ενώ έκανε ναυτικό με δόσεις…

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει προ αρκετών ετών στο περιοδικό Schooligans είχε εξομολογηθεί μεταξύ άλλων ότι υπηρέτησε στην παραμεθόριο της Λεωφόρου Μεσογείων. Μάλιστα είχε επιλεγεί για τον στρατό Ξηράς αλλά έβαλε μέσον και έκανε μετάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Αξιοποίησε ένα νόμο του Τσοχατζόπουλου για υποψήφιους βουλευτές, έφυγε στη μέση της θητείας και όταν επέστρεψε μετά την προεκλογική περίοδο ξαναγύρισε αλλά η θητεία του είχε μειωθεί στο δωδεκάμηνο κι έτσι δεν έμεινε και πολύ «μέσα».

«Είχα βρει ένα νόμο που είχε βγάλει τότε ο Τσοχατζόπουλος που έλεγε ότι αν είσαι στο στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά. Κατέβηκα, λοιπόν, στις εκλογές – ήμουν ο πρώτος οπλίτης στην ιστορία του ελληνικού στρατού που είχε γίνει υποψήφιος βουλευτής» είχε πεί ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας:

«Όταν επανήλθα στο στρατό, είχε μειωθεί η θητεία από δεκαπεντάμηνο σε δωδεκάμηνο. Κι έτσι εκεί που χρώσταγα έξι μήνες για ν’ απολυθώ, χρώσταγα ξαφνικά τρεις»

Και κατέληγε «Άσε που είχε πέσει τρελό σύρμα στη μονάδα ότι ήμουν υποψήφιος βουλευτής κι από κει που με στέλνανε για αγγαρείες, μόνο προσοχές δε μου βαράγανε!»

Και όμως στο ναύσταθμο της Κέρκυρας εμφανίσθηκε να αναπολεί τα χρόνια της… θητείας. Και να μιλά για τότε που φορούσε την μπελαμάνα και την κολαρίνα…