Nέα πρόκληση από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μετά την ευθεία αμφισβήτηση του ελληνικού εναέριου χώρου. Αυτή τη φορά οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου είχαν να κάνουν με την παρουσία τουρκικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο, και ειδικά κοντά στην Κύπρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του cnnturk.com, ο Ακάρ ανέφερε πως το πλοίο “Μπαρμπαρός” συνεχίζει τις σεισμικές έρευνες του στην Ανατολική Μεσόγειο. “Το εθνικό μας γεωτρύπανο Φατίχ βρίσκεται δυτικά της Κύπρου και συνεχίζει τις γεωτρήσεις εντός της Τουρκικής υφαλοκρηπίδας με συνοδεία πλοίων του Ναυτικού”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προηγουμένως, ωστόσο, δεν παρέλεψει να κάνει μαθήματα στην Ελλάδα και την Κύπρο, συνιστώντας την αποφυγή προκλήσεων και προβοκατόρικων συμπεριφορών.

“Η πιο ειλικρινής ελπίδα μας είναι να μην επιτραπούν προβοκατόρικες συμπεριφορές και ανεύθυνες δηλώσεις που δεν ωφελούν στην επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο”, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.