Η δουλειά δεν σταματά στο χώρο της Υγείας επί των ημερών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Αδώνιδος Γεωργιάδη στο αρμόδιο υπουργείο. Και μπορεί κάποιοι της αντιπολίτευσης να προσπαθούν να πείσουν ότι το ΕΣΥ καταρρέει, αλλά η πραγματικότητα τους ρίχνει πόρτα... Οχι μόνο δεν βρισκόμαστε στο 2011, αλλά γίνεται και πολλή δουλειά στην Υγεία, ενώ τα συστήματά της συνεχώς εκσυγχρονίζονται.

Παραθέτοντας 12 φωτογραφίες, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης έγραψε προ ημερών στην πλατφόρμα X: «Χθες έζησα μία από τις καλύτερες μου μέρες στη θητεία μου στο υπουργείο Υγείας. Μαζί με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Μάκη Σιάσο, τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Αρκαδόπουλο, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας κ. Ζώρα, τον πρόεδρο της Εφορείας του Αρεταιείου Νοσοκομείου κ. Τσιούφη, τους υφυπουργούς Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και Δημήτρη Βαρτζόπουλο, τους υπεύθυνους καθηγητές του ρομποτικού μηχανήματος daVinci 4ης γενιάς κ.λπ. εγκαινιάσαμε το πρώτο ρομποτικό μηχάνημα στο ΕΚΠΑ και στην Ιατρική Σχολή στην ιστορία της. Σκοπός του εγχειρήματος είναι η δωρεάν πρόσβαση όλων των Ελλήνων ασθενών και η εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, των ειδικευόμενων Χειρουργικής και των γενικών χειρουργών. Το ΕΚΠΑ επιθυμεί μέσω του daVinci να προσφέρει ισότιμα καινοτομία στους ασθενείς και υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στους φοιτητές και στους ιατρούς. Η συγκίνησή μου μεγάλη ιδιαιτέρως όταν ο υπεύθυνος του εγχειρήματος με ευχαρίστησε προσωπικά για τη συμβολή μου να πραγματοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ. Μία νέα εποχή και για τους ασθενείς και για τους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών ξεκίνησε από χθες».

Θα με ρωτήσετε πόσοι το είδαν αυτό, εν όψει μάλιστα της κάλπης των ευρωεκλογών. Μόνο στην πλατφόρμα Χ ο Αδωνις Γεωργιάδης έχει περίπου 335.000 ακολούθους. Φανταστείτε αν αυτοί προστεθούν και στους ακολούθους του στις άλλες πλατφόρμες, που φτάνει ο αριθμός. Ναι, ο υπουργός Υγείας σηκώνει μεγάλο μέρος της επικοινωνιακής προσπάθειας της κυβέρνησης. Πόσες φορές έχετε δει δελτίο ειδήσεων χωρίς αναφορά σε εκείνον; Δεν έχετε δει και το πιο πιθανό είναι πως δεν θα δείτε. Διότι δελτίο ειδήσεων χωρίς Αδωνι Γεωργιάδη είναι σαν ανάλατο φαγητό...

«Ζυμωμένος» με την επικαιρότητα, ο υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παράγει ειδήσεις και καταφέρνει να είναι πάντα στο προσκήνιο, δίνοντας τη μάχη, πολιτική αλλά και ιδεολογική, για τους «γαλάζιους». Και οι ειδήσεις δεν αφορούν μόνο στις αντιπαραθέσεις του με αντιπάλους, οι οποίες δεν είναι λίγες, καθώς ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, αλλά κυρίως στην παραγωγή έργου. Τα παραπάνω είναι χαρακτηριστικά και ορθώς προβλήθηκαν. Διότι όλοι όσοι βυσσοδομούν κατά της κυβέρνησης πρέπει να λαμβάνουν τις απαντήσεις τους.

Στην αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση, ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν κάνει βήμα πίσω. «Για τους αριστερούς είναι η τιμωρία τους ο κ. Κασσελάκης», είπε ο υπουργός Υγείας στο Open, προσθέτοντας πως συνιστά «θεία δίκη η ελαφριά αισθητική του». Είναι απλά ακούραστος. Συνεχίζει να διακτινίζεται και να είναι πανταχού παρών. Εργάζεται στο υπουργείο και απλά δεν σταματά...

Τις προάλλες επιθεώρησε με τον Μάριο Θεμιστοκλέους στο Θριάσιο Νοσοκομείο τα έργα αναβάθμισης και εγκαινίασε την Ειδική Μονάδα για τις Νευρομυασθένειες, που κατασκευάστηκε εκεί με χορηγία του ζεύγους Μαρτίνου και τη συμβολή της MDA Hellas. Επίσης, προσκαλείται συνεχώς να μιλήσει σε εκδηλώσεις όπως αυτές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Εταιρείας, η οποία προσκάλεσε στην Αθήνα οδοντιάτρους από όλη την Ευρώπη. Ακόμη, βρίσκει χρόνο να συνοδεύσει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στις περιοδείες τους ή να τους προσφωνεί στις εκδηλώσεις τους.

Αντιδράσεις σε χρόνο dt

Παράλληλα, απαντά σε αυτούς που πρέπει όπως πρέπει και δη διά της τηλεόρασης: «Σήμερα μιλώντας στο Open δήλωσα ότι: H επιμονή των γιατρών του "Αγλαΐα Κυριακού" να σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία έχει πολιτικά κίνητρα. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκα στην αναισθησιολόγο, που κυρίως επιμένει για την απεργία εν μέσω προεκλογικής περιόδου, επισημαίνοντας ότι ήταν η γιατρός που προσπαθούσε να πείσει το δικαστήριο να αποφυλακίσει τον Κουφοντίνα, όταν αυτός έκανε απεργία πείνας... Για να καταλάβετε με ποιους έχω να κάνω κάθε μέρα και να μην τσιμπάτε τόσο εύκολα στις αντιδράσεις τους», έγραψε, μεταξύ άλλων, στην πλατφόρμα X, μέσο που του δίνει άλλωστε τη δυνατότητα αντίδρασης σε μηδενικό χρόνο.

«Εχει γίνει κουραστικό να φωνάζουν για όλα, να βρίζουν τους δωρητές, να μας κατηγορούν για όλα και μετά να μην έχουν ούτε ένα επιχείρημα», ήταν η θέση του Αδώνιδος Γεωργιάδη για κάποιους συνδικαλιστές που προσπάθησαν να δημιουργήσουν θέμα φωνάζοντας, όταν εκείνος επισκέφθηκε το Θριάσιο Νοσοκομείο.