Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να έχει άμεση συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, ακόμα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, που επικαλείται δύο πρόσωπα με γνώση των σχεδιασμών του Αμερικανού προέδρου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Τραμπ σκοπεύει να συναντηθεί στη συνέχεια και με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς τα σχέδιά του αποκαλύφθηκαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Τετάρτη με Ευρωπαίους ηγέτες και τον Ζελένσκι.

«Μεγάλη πρόοδος» μετά τη συνάντηση Γουίτκοφ – Πούτιν

Την ίδια στιγμή, ο Τραμπ έκανε λόγο για θετική εξέλιξη στις διαβουλεύσεις, λίγη ώρα αφότου κυκλοφόρησαν διαρροές από τον Λευκό Οίκο για επικείμενη επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία.

Όπως ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας Truth Social: «Ο ειδικός απεσταλμένος μου, Στιβ Γουίτκοφ, μόλις είχε μια εξαιρετικά παραγωγική συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν».

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνέχισε λέγοντας: «Σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος! Στη συνέχεια, ενημέρωσα ορισμένους από τους Ευρωπαίους συμμάχους μας».

Κλείνοντας τη δήλωσή του, υπογράμμισε: «Όλοι συμφωνούν ότι αυτός ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει και θα εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το θέμα!».