Εκρηκτική ήταν η χθεσινή νύχτα τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη με γνωστούς αγνώστους να προκαλούν εκτεταμένα επεισόδια και καταστροφές πυρπολώντας μηχανήματα και οχήματα. 

Δύο λεωφορεία και ένα ΙΧ αυτοκίνητο πυροπολήθηκαν στην Γεωπονική Σχολή όταν γύρω στη μία τη νύχτα ομάδα από περίπου 40 άτομα, που συμμετείχαν σε συναυλία, βγήκαν στη Λεωφόρο Αθηνών, έβαλαν φωτιές και άρχισαν αν πετούν πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα και καταστήματα, προκαλώντας φθορές σε τζαμαρίες.

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών για να απωθήσουν τους ταραξίες. Η κυκλοφορία στην Λεωφόρο Αθηνών (παλαιά Λεωφόρος Καβάλας) διακόπηκε για αρκετή ώρα.

Περίπου την ίδια ώρα, κουκουλοφόροι με ορμητήριο το ΑΠΘ πυρπόλησαν μηχανήματα έργου και ΙΧ αυτοκίνητα με βόμβες μολότοφ ενώ επιτέθηκαν και στις αστυνομικές δυνάμεις. 

Στη 1:30 τα ξημερώματα μια ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από την πλατεία χημείου στην οδό Εθνικής Αμύνης και πυρπόλησε κάδους με σκοπό να προκαλέσει την αντίδραση της Αστυνομίας. Άμεσα μία διμοιρία των ΜΑΤ κινήθηκε προς το σημείο των κουκουλοφόρων. Οι νεαροί ταραξίες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με βόμβες μολότοφ και πέτρες.

Κάποιοι από αυτούς πέταξαν βόμβες μολότοφ σε σκαπτικό μηχάνημα, που βρισκόταν σταθμευμένο στην οδό Αρμενοπούλου. Μέσα σε λίγα λεπτά το όχημα λαμπάδιασε.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να περιορίσουν τη δράση των κουκουλοφόρων με δακρυγόνα. Οι ταραξίες ανασυντάχθηκαν εντός του ακαδημαϊκού χώρου και επιτέθηκαν εκ νέου με βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών. Αρκετές από τις βόμβες και τις πέτρες κατέληξαν σε σταθμευμένα οχήματα.

Μια βόμβα μολότοφ κατέληξε στον εξωτερικό τοίχο κτηρίου του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς». Παρά τον κίνδυνο από τις μολότοφ και την αποπνικτική ατμόσφαιρα από τα χημικά, πυροσβέστες επιχείρησαν στην οδό Εθνικής Αμύνης, σώζοντας οχήματα από ολική καταστροφή.

Το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε εντολή στις δυνάμεις των ΜΑΤ να εισέλθουν εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και να προχωρήσουν σε συλλήψεις των κουκουλοφόρων. Δύο διμοιρίες μπήκαν εντός του ιδρύματος όμως οι ταραξίες είχαν ήδη βρει καταφύγιο στο εσωτερικό των κτηρίων. Από τις μολότοφ και τις πέτρες προκλήθηκαν φθορές σε έντεκα σταθμευμένα οχήματα. Τέσσερα από αυτά κάηκαν μερικώς. Ένα σκαπτικό μηχάνημα καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ άλλο ένα υπέστη μεγάλες ζημιές.

Οκτώ προσαγωγές ατόμων έγιναν για τα επεισόδια, ωστόσο, οι προσαχθέντες αφέθηκαν λίγο αργότερα ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψε κάτι επιλήψιμο εις βάρος τους.