Δύσκολη προβλέπεται και δεύτερη νύχτα στα μέτωπα της φωτιάς που έχουν περικυκλώσει την βορειοανατολική Αττική ξεκινώντας χθες από τον Βαρνάβα και ωθούμενη από του ισχυρούς ανέμους, κατέβηκε σε Γραμματικό, Μαραθώνα και απο εκεί διακλαδώθηκε σε Νέα Μάκρη και Διόνυσο.

Το πύρινο μέτωπο υπολογίζεται πως εκτείνεται σε 40 χιλιόμετρα, ενώ πάνω από 100 είναι οι αναζωπυρώσεις έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ώρες

Σπίτια και επιχειρήσεις παραδόθηκαν στις φλόγες σε Βριλήσσια και Πεντέλη καθώς η φωτιά μπήκε στον αστικό ιστό και καίει ότι βρει στο πέρασμά της. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό, δέκα σπίτια κάηκαν μόνο στην περιοχή Κρασσά στα Βριλήσσια

Η πύρινη λαίλαπα κατέκαψε επίσης αυτοκίνητα, περιουσίες, δάσος και καλλιέργειες, ενώ στον Νέο Βουτζά παραδόθηκαν στις φλόγες δύο πυροσβεστικά οχήματα, με έναν πυροσβέστη να τραυματίζεται, με ελαφρά εγκαύματα.

Η φωτιά που είχε σβήσει στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης, αναζωπυρώθηκε την τελευταία ώρα όπως είπε η δήμαρχος Πεντέλης, Αναστασία Κοσμοπούλου.

Πυροσβέστες και εθελοντές καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν τις κατοικίες, ωστόσο η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των συνεχών αναζωπυρώσεων όπως χαρακτηριστικά είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, σε νέα ενημέρωση για την φωτιά στην Αττική.

Έχουν εκδοθεί πάνω 30 μηνύματα από το 112 και συγκεκριμένα:

Μηνύματα για εκκενώσεις εστάλησαν στους κατοίκους Διονύσου, Νέας Πεντέλης, Παλαιάς Πεντέλης, Πάτημα Χαλανδρίου, Πάτημα Βριλισσίων, Δέσης Γέρακα και στο Καλέντζι Μαραθώνα.

Στο μεταξύ, Γαλλία, Ιταλία, Τσεχία είναι οι ευρωπαϊκές χώρες που ανταποκρίθηκαν στο ελληνικό αίτημα συνδρομής για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στη βορειοανατολική Αττική. Τις επόμενες ώρες θα οριστικοποιηθεί η συνδρομή από την Ισπανία και την Τουρκία, καθώς οι δυο χώρες έχουν ανταποκριθεί θετικά .

Αναφορές για αγνοούμενη γυναίκα στα Βριλήσσια

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές μετά από πληροφορίες για αγνοούμενη γυναίκα εργαζόμενη σε εταιρεία που τυλίχτηκε στις φλόγες σε επιχείρηση της περιοχής.

Όπως μετέδωσε το Star, πρόκειται για μια γυναίκα 60-65 ετών που εργάζεται σε εταιρεία της περιοχής και η οποία δεν φαίνεται να βγήκε όταν εκκενώθηκε το κτήριο.

Η γυναίκα μέχρι αυτή την ώρα δεν απαντά στο κινητό της τηλέφωνο, ωστόσο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται να βγήκε από άλλη έξοδο της εταιρείας.

Δήμαρχος Βριλησσίων: Δέκα σπίτια κάηκαν στον Κρασσά

Κάηκαν δέκα σπίτια στην περιοχή Κρασσά, όπως είπε ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης, κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό της φωτιάςπου βρίσκεται σε εξέλιξη στη βορειοανατολική Αττική.

Πρόκειται όπως είπε μιλώντας στο Open, για μόνιμες κατοικίες οι οποίες καταστράφηκαν ολοσχερώς από την πυρκαγιά.

Η Ακρόπολη τυλιγμένη στους καπνούς από τη μεγάλη φωτιά σε δημοσίευμα του CNNi

Εκτενές ρεπορτάζ για τη μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει από χθες, Κυριακή (11/8) έχουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με το CNNi να δημοσιεύει μια απόκοσμη φωτογραφία της Ακρόπολης τυλιγμένης σε πυκνούς καπνούς.

Stigmiotypo-o8onhs-2024-08-12-214506.jpg