Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκαλύπτει την ενημέρωση από τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την υποτιθέμενη ουκρανική επίθεση και σχολιάζει την κρίση Ρωσίας - Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε πρόσφατα την προσωπική του ενημέρωση από τον Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με την υποτιθέμενη επίθεση της Ουκρανίας στην προεδρική κατοικία της Ρωσίας. Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι είχε «μια πολύ καλή συνομιλία» με τον Ρώσο ηγέτη, αναφέροντας παράλληλα τα «δύσκολα αγκάθια» στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι ενημερώθηκε για την κατηγορία της Ρωσίας πως η Ουκρανία επιχείρησε να επιτεθεί στην προεδρική κατοικία του Βλαντίμιρ Πούτιν στη βόρεια Ρωσία, ισχυρισμό που το Κίεβο έχει διαψεύσει.

Οι δηλώσεις

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι «δεν του άρεσε καθόλου», λέγοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος τον ενημέρωσε πως επρόκειτο για ουκρανικό πλήγμα.

«Ο Πούτιν μού είπε ότι δέχθηκε επίθεση στο σπίτι του», ανέφερε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι «θύμωσα πολύ».

Ο Τραμπ ανέφερε επίσης ότι είχε «μια πολύ καλή συνομιλία» νωρίτερα μέσα στην ημέρα με τον Πούτιν.

«Έχουμε μερικά πολύ δύσκολα, κάποια αγκάθια», είπε ο Τραμπ αναφερόμενος στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.