Αποζημιώσεις δηλώνει ότι θα απαιτήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από το Ιράν για τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν σε μάχες ή διαδηλώσεις και για τις οικογένειες των νεκρών Αμερικανών στρατιωτικών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάνει λόγο για «εκατοντάδες χιλιάδες» αθώους διαδηλωτές που, όπως υποστηρίζει, έχουν σκοτωθεί από το Ιράν τα τελευταία 50 χρόνια, ενώ αναφέρεται επίσης σε 52.000 νεκρούς κατά τους τελευταίους πέντε μήνες.

Ο Τραμπ καταλήγει σημειώνοντας ότι έχει δώσει εντολή στους εκπροσώπους του να θέσουν το ζήτημα των αποζημιώσεων σε οποιεδήποτε μελλοντικές διαπραγματεύσεις με το Ιράν.

Αναλυτικά η ανάρτηση Τραμπ:

«Βλέπω ότι εκπρόσωποι της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν ζητούν αποζημίωση για τις ζημίες που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής σύγκρουσης των τελευταίων πέντε μηνών (η οποία ξέσπασε επειδή ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΠΛΟ), παρόλο που το θέμα αυτό δεν αναφέρθηκε ποτέ σε καμία από τις διαπραγματεύσεις ή τις συναντήσεις μας! Είναι όμως μια ενδιαφέρουσα ιδέα, διότι τώρα απαιτώ κι εγώ αποζημίωση από το Ιράν, για όλους τους ανθρώπους που έχουν σκοτώσει και τραυματίσει σοβαρά με τις βόμβες τους στους δρόμους και τις πολλές συγκρούσεις, για τις οποίες είναι διάσημοι, υπό την αρχική ηγεσία του στρατηγού Σολεϊμανί, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών των θυμάτων του USS Cole (σ.σ. αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ) και χιλιάδων άλλων που σκοτώθηκαν σε μάχες. Επιπλέον, θα πρέπει να καταβληθεί αποζημίωση στις οικογένειες των εκατοντάδων χιλιάδων αθώων διαδηλωτών που έχει σκοτώσει το Ιράν τα τελευταία 50 χρόνια, για να μην αναφέρουμε τους 52.000 που έχουν σκοτωθεί τους τελευταίους πέντε μήνες. Έχω δώσει εντολή στους εκπροσώπους μου να συμπεριλάβουν αυτό το ζήτημα με αποφασιστικότητα σε όλες τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το θέμα! Πρόεδρος ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΖ. ΤΡΑΜΠ».