Το σύνθημα «νομιμότητα παντού» έχει γίνει πράξη και συνεχίζει να εφαρμόζεται. Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ μέχρι την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένης αυτής στην Κρήτη, η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι δεν προτίθεται να κάνει πίσω στα θέματα αυτά αλλά και σε ό,τι αφορά τα μέτρα για την ασφάλεια του πολίτη.

Την ώρα που η αντιπολίτευση επιδιώκει να μεταφέρει στην κοινωνία τη μιζέρια της και καταστροφολογεί διαρκώς η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της σε όλους τους τομείς. Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στα Χανιά και την ευρύτερη περιοχή έρχεται να δείξει πως τίποτα δεν μένει στο απυρόβλητο.

Δεν είναι η πρώτη εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώνεται, δεν θα είναι και η τελευταία αφού το οργανωμένο έγκλημα έχει πολλά πλοκάμια δρά παντού όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου. Το μήνυμα όμως που στέλνεται διαρκώς είναι σαφές ως προς τις προθέσεις της κυβέρνησης με τις αρμόδιες αρχές να δρουν μεθοδικά δένοντας υποθέσεις.

Ειδικά στην περίπτωση της Κρήτης οι αλλαγές που είχαν γίνει ως προς τη διοίκηση της αστυνομίας δεν ήταν, όπως διαπιστώθηκε, τυχαία. Ούτε ο τρόπος που ενήργησαν. Μεθοδικά όπως και σε άλλες περιπτώσεις που αφορούσαν κυκλώματα σε τομείς τους οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα.

Την ίδια στιγμή, οι εξελίξεις στην υπόθεση των παράνομων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να κάνει πίσω ως προς την επιστροφή των κλεμμένων, κάτι που είχε εξ αρχής τονίζει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων στα κόκκινα ΑΦΜ και οι αποφάσεις που οδηγούν μέχρι και σε δήμευση περιουσιών για τους εμπλεκόμενους ανακοινώθηκαν ήδη από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Και είναι μόνο η αρχή. Δεν θα μείνει τίποτα ανέλεγκτο και όσοι έβαλαν το χέρι στο μέλι θα κληθούν να επιστρέψουν τις παράνομες επιδοτήσεις που έλαβαν εκμεταλλευόμενοι ένα κύκλωμα που δρούσε χρόνια προκαλώντας ζημιές στους κατ' επάγγελμα αγρότες. Με δεδομένη τη στάση της αντιπολίτευσης, καλό είναι να μην ξεχνά κανείς ότι οι έλεγχοι δεν ξεκίνησαν λόγω της ευρωπαϊκής εισαγγελίας ούτε μετά την έναρξη της σχετική έρευνας.

Το λέμε αυτό διότι οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει από τις αρχές της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, αν ληφθεί υπόψη πως ήδη στη Δικαιοσύνη εκδικάζονται περιπτώσεις είσπραξης παράνομων επιδοτήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα είναι απτά, όπως άλλωστε και στα ζητήματα ασφάλειας του πολίτη. Οι άνδρες και οι γυναίκες της αστυνομίας πραγματοποιούν ελέγχους συνεχώς ενώ ακόμη και άβατα όπως αυτά των καταυλισμών που σε αρκετές περιπτώσεις λειτουργών ώς χώροι παράνομων ενεργειών έχουν καταργηθεί.