Απέναντι στις φαρμακερές καταγγελίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που με περίσσιο θράσος ισχυρίστηκε ότι δύο συνεργάτες του Νικήτα Κακλαμάνη παρακολουθούσαν τις συνομιλίες της με δημοσιογράφους όταν βρισκόταν στην αίθουσα τύπου της Βουλής και την κατέγραφαν, τοποθετήθηκε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Η Κωνσταντοπούλου, η οποία εδώ και καιρό προσπαθεί να αναδείξει «σκάνδαλα» γύρω από το πολιτικό σύστημα, κατηγόρησε τους συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής για ανάρμοστη συμπεριφορά επειδή βρέθηκαν στην αίθουσα τύπου, κάτι που ο κ. Κακλαμάνης αρνήθηκε κατηγορηματικά, αλλά «αναγκάστηκε» να «αναλάβει την ευθύνη» για την παρουσία τους. Η ίδια προσπαθεί να «σκιαγραφήσει» έναν κόσμο συνωμοσίας γύρω από την πολιτική σκηνή, και η άνεση με την οποία καταγγέλλει τα πάντα μας θυμίζει έναν απόλυτο υπέρμαχο του θολού και σκοτεινού πολιτικού λόγου.

Ο Νίκος Βούτσης, αποδοκίμασε την «ενόχληση» της Κωνσταντοπούλου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι καταγγελίες της είναι εντελώς παράλογες. Αντί να υποκριθεί ότι ενδιαφέρεται για την «ευαισθησία» της, ο Βούτσης υπενθύμισε το αυτονόητο: «Ότι λέγεται εδώ μέσα είναι δημόσιο», υπογραμμίζοντας πως, εκτός κι αν υπάρχει συγκεκριμένη συμφωνία για off the record, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να φτιάχνει φανταστικά σενάρια γύρω από τις κοινές συζητήσεις των δημοσιογράφων.

Η απάντησή του, γεμάτη ειρωνία και σαρκασμό, δεν περιορίστηκε μόνο στην αποδόμηση των καταγγελιών της Κωνσταντοπούλου, αλλά και σε μια ανοιχτή επίθεση, όταν με μια ατάκα που συνοδεύτηκε από σαφή υπονόηση, είπε: «Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου», λες και τα όσα λέγονται στη Βουλή είναι προσωπικά μυστικά μιας κλειστής συντροφιάς, αντί για δημόσιες συζητήσεις και θεσμικές διαδικασίες και συνέχισε: «Λες και τα λέμε στην κρεβατοκάμαρα μας!»..