«Η αυτοδυναμία της Ν.Δ είναι εθνική αναγκαιότητα», τονίζει ο Νίκος Ρωμανός στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “tomanifesto” και δηλώνει πως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «θα κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν τη δεύτερη Κυριακή».

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. μιλάει επίσης για το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου και για το σχέδιο της Ν.Δ. για την επόμενη τετραετία.

 

Στον ΝΙΚΟ ΑΡΜΕΝΗ

 

Πόσο εφικτό θεωρείτε τον στόχο της αυτοδυναμίας στις εκλογές;

Ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι απόλυτα εφικτός. Οι θολές αντιπροτάσεις που ακούμε από την αντιπολίτευση είναι καταστροφικές και προβληματικές. Αποδεικνύεται ότι κάποιοι, τη στιγμή που υποτίθεται ότι θέλουν να προτείνουν λύσεις διακυβέρνησης, το μόνο που κάνουν είναι να προάγουν λύσεις και σενάρια ακυβερνησίας, προκειμένου μάλλον να βρουν τρόπο να κρατηθούν στην κομματική καρέκλα τους.

Αυτή η χώρα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις. Ο κόσμος είναι, πλέον, σε θέση να καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει, να αξιολογήσει όλα όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια, καθώς υπάρχουν χειροπιαστά αποτελέσματα. Οι πολίτες θέλουν ισχυρή Ελλάδα. Για αυτό θα επιλέξουν αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία.

Η δική μας πρόταση είναι καθαρή: Θέλουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να συνεχίσουμε μια πολύ συγκεκριμένη πορεία με χειροπιαστά αποτελέσματα που χαράχτηκε τα τέσσερα τελευταία χρόνια, με πολύ μεγαλύτερη τόλμη σε συγκεκριμένα πεδία.

Επομένως, η αυτοδυναμία δεν είναι κομματικός στόχος, είναι εθνική αναγκαιότητα. Γιατί αποτελεί προϋπόθεση για μια αυτοδύναμη και ισχυρή Ελλάδα.

 

Πόσο πιθανό είναι να σχηματιστεί κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή;

Η πρώτη Κυριακή θα καταδείξει πώς και από ποιον θα κυβερνηθεί η χώρα. Η δεύτερη θα επικυρώσει και θα εξειδικεύσει την εντολή της πρώτης. Το μόνο σίγουρο είναι πως, εάν βγαίνουν τα κουκιά, θα επιχειρήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κάνουν «κυβέρνηση ηττημένων» από την πρώτη Κυριακή.

Πλέον, το λένε καθαρά! Τσακαλώτος, Δραγασάκης, Χατζησωκράτης, Παπαχριστόπουλος και μια σειρά άλλων στελεχών, που βγαίνουν πια καθημερινά και επαναλαμβάνουν αυτό που αποφεύγει ακόμα να παραδεχτεί ο αρχηγός τους. Οτι θα κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν τη δεύτερη Κυριακή. Θα κάνουν τα πάντα για να σχηματίσουν «κυβέρνηση ηττημένων» από την πρώτη Κυριακή.

Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία! Για αυτό εξάλλου έφεραν την απλή αναλογική, παρότι κυβέρνησαν 4 χρόνια με ενισχυμένη αναλογική!

 

Ποιο είναι το κυρίαρχο διακύβευμα αυτών των εκλογών;

Στις 21 Μαΐου, η παράταξή μας ζητά καθαρή εντολή να πάει την Ελλάδα μπροστά! Μακριά από πειραματισμούς με την εθνική οικονομία, μακριά από την οπισθοδρόμηση των δήθεν προοδευτικών δυνάμεων, μακριά από την τοξικότητα και τον πολακισμό. Ο ελληνικός λαός χάραξε με την ψήφο του το 2019 την πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία.

Το 2023 καλείται να συγκρίνει και να κρίνει αν η πορεία αυτή θα συνεχιστεί. Και να απαλλάξει τη χώρα οριστικά από τα βαρίδια και τα συμπλέγματα του παρελθόντος. Είναι διακριτοί οι δρόμοι. Είναι ξεκάθαρο αν θέλουμε να προχωρήσουμε σε μια συγκεκριμένη πορεία προς τα εμπρός που έχει χαραχθεί αυτά τα 4 χρόνια και αν το μήνυμα που θα δοθεί είναι συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη τόλμη ή αν θα γυρίσουμε πίσω σε συνταγές και καταστάσεις που παλεύουμε να ξεχάσουμε και να αποτινάξουμε από τη χώρα.

 

Ποιο είναι το σχέδιό σας για την επόμενη τετραετία;

Η κυβέρνησή μας μείωσε φόρους, αύξησε μισθούς και συντάξεις, ενίσχυσε την άμυνα της χώρας και την εξωτερική της πολιτική, πήρε πρωτοβουλίες για τους νέους, όπως το πρόγραμμα «Σπίτι μου» για φτηνή στέγη σε νέους και νέα ζευγάρια που τρέχει αυτή τη στιγμή, ενίσχυσε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, στάθηκε δίπλα στους ευάλωτους συμπολίτες μας, προστάτεψε τα σύνορά μας και βελτίωσε την καθημερινότητα των πολιτών και τη διεθνή εικόνα της χώρας.

Έχουμε πολλά να κάνουμε την επόμενη τετραετία. Έχουμε πολλή δουλειά, για να συνεχίσουμε με την ίδια επιμονή και ακόμα μεγαλύτερη τόλμη την πορεία που χαράξαμε τα τελευταία 4 χρόνια, την πορεία προς τα εμπρός! Με 4 +1 πεδία προτεραιοτήτων για τη νέα τετραετία:

1. Η αύξηση των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κατά 25% σωρευτικά την επόμενη τετραετία.
2. Η εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων στην Υγεία, με ακόμα περισσότερες προσλήψεις, για να χτίσουμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα υγείας, με περισσότερες και καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλους!
3. Ενα κράτος πιο σύγχρονο και ακόμα πιο ψηφιακό, με στόχο την 100% ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του μέχρι το 2027 και φυσικά τη διεύρυνση μεταρρυθμίσεων που ξεκίνησαν να υλοποιούνται την τρέχουσα τετραετία, όπως η αξιολόγηση παντού!
4. Οι πολιτικές για τους νέους, όπως το πρόγραμμα «Σπίτι μου» και η «Κοινωνική αντιπαροχή» που υλοποιούνται ήδη, με στόχο τη μείωση του κόστους στέγασης για νέους και νέα ζευγάρια.

Τέλος, ένα πεδίο στο οποίο θα πέσει μεγάλο βάρος την επόμενη τετραετία είναι η Δικαιοσύνη, με βασικούς στόχους τη συνολική ψηφιοποίησή της και την επιτάχυνση στην απονομή της.