Με την απάντηση ενός υποτιθέμενου ερωτήματος, από τα 6χρονα παιδιά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός έδωσε την πολιτική ταυτότητα του κόμματος, από το βήμα του 15ου Συνεδρίου. «Είναι η παράταξη που εγκαθίδρυσε τη Δημοκρατία, η παράταξη που ενέταξε και κράτησε τη χώρα στην Ε.Ε και η παράταξη που αγωνίζεται για τη διασφάλιση μιας ελεύθερης, δίκαιης και ισχυρής Οικονομίας, για περισσότερες θέσεις εργασίας και ένα καλύτερο αύριο». Με σεβασμό και πίστη σε αυτό το τρίπτυχο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ κάλεσε όλους σε συστράτευση ενόψει των ευρωεκλογών, κόντρα στην τοξικότητα και τον λαϊκισμό.

Ο Νίκος Ρωμανός μίλησε για την αναγκαιότητα αναβάθμισης της Παιδείας, της Υγείας και της καθημερινότητας του πολίτη, με έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους «απέναντι στην γραφειοκρατία και τον ωχαδερφισμό». Μίλησε για την ενίσχυση του γεωστρατηγικού ρόλου της χώρας μας στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή, «χτίζοντας πάνω στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ έθεσε και το διακύβευμα των ευρωεκλογών, στις 9 Ιουνίου. Κάλεσε σε συστράτευση στη μάχη της καθημερινότητας και των αξιών «με ειλικρίνεια και μόχθο και όχι με ωραία λόγια και ευχάριστα συνθήματα». Απηύθυνε πρόσκληση για καθημερινό αγώνα, με στόχο το καλύτερο μέλλον για τον πολίτη «κόντρα στην τοξικότητα και τον λαϊκισμό». «Όλοι μαζί μπροστά. Τολμηρά. Στις 9 Ιουνίου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ρωμανός, σημειώνοντας ενδεικτικά για το έργο και την προσφορά της Ν.Δ στον τόπο.

«Όλα αυτά, ούτε έγιναν, ούτε γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού! Δεν έγιναν και δεν γίνονται με ωραία συνθήματα και ευχάριστα λόγια! Γίνονται με ειλικρίνεια, γνώση, σκληρή δουλειά, στοχοπροσήλωση, και καθημερινές μάχες! Μάχες που δεν ήταν πάντα εύκολες, ούτε ήταν όλες, πάντα νικηφόρες! Άλλα είναι όλες στη σωστή κατεύθυνση, στη σωστή πλευρά της ιστορίας!

Και όπως τις δώσαμε όλοι μαζί μισό αιώνα τώρα, περνώντας τον πυρσό από γενιά σε γενιά, έτσι θα συνεχίσουμε να τις δίνουμε και τα επόμενα 50 χρόνια, παραδίδοντας τον πυρσό στα παιδιά μας. Τον πυρσό που ενώνει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, τον πυρσό που 50 χρόνια φωτίζει την αλήθεια, φωτίζει τον δρόμο της προόδου, της ανάπτυξης και του υπεύθυνου πατριωτισμού, κόντρα στην τοξικότητα και τον λαϊκισμό.

Για αυτό είμαστε περήφανοι για το κόμμα μας! Είμαστε περήφανοι για την ιστορία της παράταξης μας! Είμαστε περήφανοι για τους αγώνες μας! Είμαστε περήφανοι για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό μας!

Εν όψει των Ευρωεκλογών, το οφείλουμε στα παιδιά μας, να στείλουμε στις 9 Ιουνίου, ένα και μόνο μήνυμα: προχωράμε όλοι μαζί μπροστά!»