«H Νέα Δημοκρατία παραμένει η πιο συμπαγής και η πιο ισχυρή ΚΟ στη Βουλή, τόνισε στην εκπομπή «Ανάλυσέ το» και την Κατερίνα Δούκα ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός.
Ερωτηθείς για το αν έχει πληγεί η ΝΔ μετά τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά και για το αν υπάρχει ανησυχία για διαρροή δεξιών ψηφοφόρων σε πιο δεξιά κόμματα ο κ. Ρωμανός απάντησε «H Νέα Δημοκρατία παραμένει η πιο συμπαγής και η πιο ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα στη Βουλή. Παραμένει η πιο ισχυρή κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών, με δύο πολύ σημαντικές νίκες, τρεις βασικά στο ιστορικό της, της τάξεως των ποσοστών της τάξης του 40% και με ένα πολύ σημαντικό έργο που έχει να επιτελέσει για τρία χρόνια ακόμα, προκειμένου να ξανακριθεί από τους πολίτες επί τη βάσει του προεκλογικού προγράμματος το οποίο εφαρμόζει και αυτή την τετραετία και είναι ακριβώς στην ίδια κατεύθυνση που κινηθήκαμε και την προηγούμενη τετραετία[…]».
Σε άλλο σημείο υπογράμμισε «εκτιμώ ότι η δική μας υποχρέωση είναι να κινούμαστε μπροστά. Δεν υπάρχει δίλημμα μεταξύ κέντρου και δεξιάς. Η δική μας υποχρέωση είναι να υλοποιούμε πολιτικές που δεν θεωρώ ότι αν κάτσω και σας απαριθμήσω θα μπορείτε εύκολα να μου απαντήσετε αν είναι κεντρώα ή δεξιά πολιτική. Δηλαδή το γεγονός ότι οχυρώσαμε τα σύνορα, θωράκισαμε τη χώρα, ενισχύσαμε αμυντικά τη χώρα κτλ. Δεν νομίζω ότι μπορεί να έχει ένα πρόσημο δεξιό ή κεντρώο. Είναι υποχρέωσή μας. Είναι στο προεκλογικό μας πρόγραμμα. Αλλάξαμε μεταναστευτική πολιτική, μειώσαμε και τα βάρη, τα μεταναστευτικά και τους διαμένοντες και φυλάξαμε τα σύνορα. Το ίδιο ακριβώς κάναμε στην οικονομία, όπου αλλάξαμε σελίδα στη χώρα. Αυξάνουμε τα εισοδήματα για όλους. Αλλάζουμε την εικόνα στη δημόσια υγεία, που είναι επίσης ένα πολύ δύσκολο πεδίο.[…] κοιτάξτε στα εθνικά θέματα νομίζω ότι πιο ισχυρή από ότι είναι σήμερα δεν υπήρξε ποτέ η Ελλάδα. Από θέση ισχύος λοιπόν, η Ελλάδα μπήκε σε έναν ακόμα κύκλο διαλόγου με την Τουρκία. Δεν υπάρχει ελληνική κυβέρνηση που να μην επιχείρησε ή να μην έκανε διερευνητικές επαφές με την Τουρκία. Δεν υπάρχει Έλληνας πρωθυπουργός που να μην έκανε διάλογο με την Τουρκία, να μην είχε συναντήσεις με τον Τούρκο πρόεδρο.
Ακριβώς αυτό κάνουμε με τη σταθερή εθνική γραμμή της μιας και μόνης διαφοράς χάραξης υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ[…]».