Στην πρώτη τετραετία της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ελλάδα επούλωσε πολλές από τις πληγές του παρελθόντος, διόρθωσε τα κακώς κείμενα και άρχισε σταδιακά, αλλά με τολμηρά βήματα, να αναβαθμίζει την εικόνα της προς το εξωτερικό. 

Προχωρήσαμε αποφασιστικά σε: 

-Υπογραφή ιστορικών συμφωνιών με βάση την προσήλωση της χώρας στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας (λ.χ. με την Ιταλία, την Αίγυπτο).
-Υπογραφή σημαντικών συμφωνιών για την ενίσχυση της ασφάλειας της χώρας (Γαλλία).
-Εμβάθυνση των σχέσεών μας με τις ΗΠΑ.
-Αναβάθμιση της γεωστρατηγικής σημασίας της χώρας.
-Αλλαγή ισορροπιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε διάφορους τομείς.
-Αμυντική θωράκιση της πατρίδας μας. 

Μια ιστορική απόφαση για τη διευκόλυνση της άσκησης του εκλογικού́ δικαιώματος των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους. 

Σήμερα η Ελλάδα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη διεθνή σκηνή, συνδιαμορφώνοντας τις εξελίξεις και διατυπώνοντας σημαντικές απόψεις για την ειρήνη και την ασφάλεια τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο. 

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού για θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου και η κατάργηση των περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού με έναν νόμο και ένα άρθρο –που προηγήθηκε τον Ιούλιο– αποδεικνύουν την προσήλωση της κυβέρνησης στο μεταρρυθμιστικό έργο αυτής της τετραετίας γύρω από την εξωτερική πολιτική. Η Ελλάδα δεν περιορίζεται στα γεωγραφικά σύνορά της. Το ελληνικό πνεύμα είναι ζωντανό στον απόδημο Ελληνισμό, διευρύνεται με την ανάπτυξη των διακρατικών σχέσεων και εμπνέει τις γενιές που έρχονται. 

Η τόλμη του πρωθυπουργού να παίρνει θέση, να κάνει τη φωνή της χώρας να ακούγεται ακόμα πιο δυνατά και να συμβάλει στη χάραξη διεθνών πολιτικών είναι η απάντηση σε κάθε ουδετερότητα και εσωστρέφεια, σε κάθε απειλή προς τους συμμάχους μας και σε κάθε «νταούλι» της προηγούμενης κυβέρνησης. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο προχωράει μπροστά τη χώρα μας, αλλά φροντίζει διαρκώς να βρισκόμαστε, ως υπερήφανοι πολίτες μιας ισχυρής ευρωπαϊκής χώρας, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.


Ο Νίκος Παπουτσής είναι οικονομολόγος, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας