«Η αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”, που καταθέσαμε στις 31 Αυγούστου αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας, της επιχειρηματικότητας αλλά και της κοινωνίας» δήλωσε στο «Μανιφέστο» ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως εξηγεί ο Υπουργός, «με την έγκρισή του, οι ευρωπαϊκοί πόροι που έχουμε εξασφαλίσει από το Ταμείο Ανάκαμψης αυξάνονται κατά 5,8 δισ. € με τη συνολική χρηματοδότηση να ανέρχεται στα 36 δισ. €. Η πρότασή μας περιλαμβάνει αίτημα για επιπλέον δάνεια 5 δισ.€ στο υφιστάμενο δανειακό πρόγραμμα, επιπλέον 795 εκ. ευρώ για δράσεις ενεργειακής απόδοσης καθώς και νέες μεταρρυθμίσεις σε συνδυασμό με ανασχεδιασμό των έργων.»

Τόνισε δε, ότι «προσαρμοζόμενοι στις τρέχουσες ανάγκες, εστιάζουμε στην πρόληψη των φυσικών καταστροφών με την επέκταση του προγράμματος καθαρισμού δασών και διάνοιξης δασικών οδών και ζωνών Anti-nero και με νέο πρόγραμμα προσεισμικού ελέγχου σε δημόσια κτίρια και εισάγουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις για τη φορολογική πολιτική, το πρόγραμμα του Προσωπικού γιατρού και το Κτηματολόγιο. Οι ευρωπαϊκοί πόροι αποτελούν ένα καίριας σημασίας εργαλείο για την αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας και είμαστε αποφασισμένοι να τους αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς το συμφέρον της οικονομίας και της κοινωνίας.»