Η αυξημένη κινητικότητα στον Έβρο, όπου διακινητές και «αλληλέγγυοι» έχουν αναθαρρήσει μετά την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης στη χώρα μας, και το επεισόδιο στα ανοιχτά της Χίου, όπου τουρκικό πλοίο μετά από σύγκρουση με άλλο πλοίο αρνήθηκε την ελληνική δικαιοδοσία «έρευνας και διάσωσης» στην περιοχή, αναδεικνύουν την κατάσταση στην πραγματική της διάσταση σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά.

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, λοιπόν, καθίσταται σαφής για έναν ακόμη, και δη καθοριστικής σημασίας, λόγο η ανάγκη ύπαρξης ισχυρής κυβέρνησης στην Ελλάδα, δηλαδή αυτοδύναμης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται άλλωστε για τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση ασφαλούς διακυβέρνησης της χώρας μετά τις εκλογές στις 25 του μηνός, με εγγυημένα αποτελέσματα όπως απέδειξε η προηγούμενη τετραετία διακυβέρνησης υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Μια τετραετία κατά την οποία υπήρξε ένα γενικό «νοικοκύρεμα» της χώρας, η κοινωνία στηρίχθηκε στις αντίξοες συνθήκες που δημιούργησαν οι διαδοχικές κρίσεις παγκόσμιου βεληνεκούς και παράλληλα η οικονομία αναπτύχθηκε δυναμικά. Ταυτόχρονα, η αμυντική ικανότητα της χώρας ενισχύθηκε εντυπωσιακά και η Ελλάδα κινήθηκε με δυναμισμό και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, ενισχύοντας τη συνεργασία της με καθοριστικούς «παίκτες» στη γεωπολιτική σκακιέρα της ευρύτερης περιοχής μας. Η τουρκική ενόχληση για τη στενή ελληνοαμερικανική συνεργασία στην Αλεξανδρούπολη εκφράζεται διαρκώς και σε όλους τους τόνους.

Τουτέστιν τέθηκαν οι βάσεις ώστε στην επόμενη τετραετία διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις-τομές ώστε να πραγματοποιηθεί το άλμα προς τα εμπρός που τόσο χρειάζεται η χώρα μετά την υπερδεκαετή κρίση που πέρασε και της οποίας τα σημάδια εξακολουθούν να είναι ορατά σε καθοριστικούς για την καθημερινότητά μας τομείς, όπως το ΕΣΥ, η λειτουργία του Κράτους και οι μισθοί, τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Πρόκειται για τις τρεις μεγάλες προτεραιότητες που έχει θέσει προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και όπως απέδειξε η προηγούμενη τετραετία, το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας δημιουργείται για να υλοποιηθεί.

Φυσικά, το από κάθε άποψη εντυπωσιακό αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου δεν εγγυάται την αναγκαία για τη χώρα ασφαλή αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Η διαφαινόμενη από τις δημοσκοπήσεις είσοδος επιπλέον κομμάτων στη Βουλή, η σιγουριά πολλών ότι το αποτέλεσμα έχει ήδη κριθεί, η αίσθηση που προσπαθούν να δημιουργήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ότι στις επικείμενες εκλογές ψηφίζουμε για ισχυρή… αντιπολίτευση -εφόσον αδυνατούν να παρουσιάσουν ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης- και όχι για τον σχηματισμό κυβέρνησης, μπορούν να περιπλέξουν την κατάσταση, ακόμα και να οδηγήσουν σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση. Γι’ αυτό και απαιτείται εγρήγορση και όχι εφησυχασμός προκειμένου το ίδιο μήνυμα να μεταδοθεί και στους πολίτες.

Από το δικό της μετερίζι, η Γραμματεία Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, όπως όλα τα στελέχη της Παράταξης σε όλη την Ελλάδα, συμβάλλει με όποιον τρόπο μπορεί και όπου χρειαστεί στην εκλογική μάχη για την επίτευξη του στόχου -ο οποίος εκ των πραγμάτων είναι και εθνικός στόχος- της ασφαλούς αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας.

* Γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων Νέας Δημοκρατίας