Σε συνέχεια της χθεσινής μας δημοσίευσης, αναφορικά με την επιλογή του τέως πρύτανη του ΕΜΠ, Νίκου Μαρκάτου, από τον Στέφανο Κασσελάκη, προκειμένου να στελεχώσει το νεοσύστατο think-tank του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Μαρκάτος θεώρησε ότι εθίγη και μας έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας δημοσιεύουμε αυτούσια. 

Η επιστολή του Νίκου Μαρκάτου

«Νόμιζα ότι οι ανακρίβειες που είχαν ακουστεί στο παρελθόν είχαν διευκρινιστεί οριστικά! Όμως όχι. Βλέπω ότι εξακολουθούν και υπάρχουν κάποιοι που επιμένουν να περιστοιχίζονται από σκελετούς καταβροχθισμένων ιδεών και να επαναλαμβάνουν έτσι ανακρίβειες ως θεόπνευστες αλήθειες.
1. Η ευθύνη μου για το Πολυτεχνείο είχε αποφασιστεί τελεσίδικα από τη Δικαιοσύνη. Σε πενθήμερη δίκη, όπου παρέλασαν ως μάρτυρες όλοι οι εμπλεκόμενοι αθωώθηκα ΠΑΜΨΗΦΕΙ με τον τότε αττικάρχη να περιγράφει ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ.
2. ΔΕΝ υπήρχε κανείς εντός Πολυτεχνείου όταν ξέσπασε φωτιά, μόνο η επιτροπή περιφρούρησης. Η φωτιά φαίνεται ότι μπορεί να προήρθε απέξω, που ήταν συγκεντρωμένοι «αγανακτισμένοι πολίτες» του στυλ αυτών που με σχολιάζουν ακόμα.

3. Δεν είναι περίεργο ότι «αφού τα έκαψα », καθ' υμάς η πολυτεχνική κοινότητα εξακολουθούσε να με εκλέγει από το 1991 μέχρι τελευταία φορά το 2008 ως πρόεδρο Σχολής. Δεν ήξεραν τίποτα ενώ εσείς νομίζετε ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια;
4. Είμαι υπερήφανος για τη θητεία μου. Ανέλαβα το Πολυτεχνείο με χρέος 500 εκατ. δραχμές και το άφησα με 11,5 δισ. κέρδος. Επί εποχής μου ήταν 2ο στην Ευρώπη στα ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα, έγινε το τεχνολογικό πάρκο Λαυρίου, το Μετσόβιο Ερευνητικό Κέντρο στο Μέτσοβο, φιλοξενήθηκαν πρόεδροι κρατών, Βασιλείου, Γκορμπατσόφ, Πέρεζ κτλ κτλ. Οι τότε φοιτητές μας αποτελούν ζωντανή μαρτυρία του έργου.
5. Παρακαλώ ανατρέξτε στα διεθνή φόρα και επιβεβαιώστε τη διεθνή απήχηση του έργου μου σε αντίθεση με πολλούς ''δήθεν'' που υποστηρίζετε. Και παρεμπιπτόντως το έργο μου στη μοντελοποίηση φωτιών είναι παγκοσμίως πρωτοποριακό όπως ο αξιοπρεπής Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε τις προάλλες!

Αλλά τι τα λέω! Τα νεκρωμένα μυαλά παραμένουν νεκρωμένα όσα στοιχεία και να παραθέσεις. Από τα γραφόμενά σας δυστυχώς επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά η δυστυχία αυτού του έθνους. Κάθε πρωί κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και όλοι βλέπουμε πάντα τον Μεγαλέξανδρο, ποτέ τον καραγκιόζη! Ελπίζω να έχετε την αξιοπρέπεια να δημοσιεύσετε την απάντησή μου αυτή για αποφυγή συνέχειας.


Καλό σας βράδυ
»