Tα πυρά του κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που απέρριψαν την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη έστρεψε ο Νίκος Καρανίνας, κάνοντας λόγο, ανάμεσα σε άλλα, για σταλινικές αντιλήψεις από ανθρώπους που «είναι εκτός εποχής και γι' αυτό τραβάνε τα πάντα στο βούρκο τους». Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status fm 107,7, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε επίσης ότι ο λαός θέλει τον Στέφανο Κασσελάκη, γιατί «είναι απλός άνθρωπος, καθαρός και χωρίς κομματικές εξαρτήσεις», συμπληρώνοντας πως «όταν λέμε κομματικές εξαρτήσεις, εννούμε εξάρτηση από την ηγεσία, δηλαδή τα σχεδόν μόνιμα, με συμβόλαιο, στελέχη της Αριστεράς». «Θα πεθάνουνε στην Κεντρική Επιτροπή, όπως οι ηθοποιοί, που λένε, στο σανίδι», είπε στην πορεία.

Σχολιάζοντας την απόφαση της Κ.Ε. που απέρριψε την υποψηφιότητα Κασσελάκη, ο Νίκος Καρανίκας έκανε λόγο για «μία αντίληψη απαξίωσης του λαού, ο λαός είναι κατώτερος, είναι η πλέμπα. Θα κάνουν αυτό που λέμε εμείς. Εμείς είμαστε οι σοβαροί, εμείς είμαστε οι σωστοί, εμείς τα ξέρουμε όλα... τρίχες!»

Ο ίδιος είπε ότι δεν θα ήθελε μία επάνοδο του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αν την κάνει με το ίδιο περιβάλλον και τους ίδιους συνεργάτες, εκτιμώντας πως αυτό δηλώνει ότι «δεν έχουμε αντίληψη του τι κάνουμε, δηλαδή τι άλλαξε από πέρυσι μέχρι φέτος». «Θα το δεχόμουν, αλλά αν έβλεπα, ότι έχει αδειάσει το περιβάλλον του, ότι έχει πάρει απόσταση από τα στελέχη που είναι 30 χρόνια ηγεσία, τόσα χρόνια δίπλα του, αλλά δεν βλέπω κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με με την εκδήλωση του Ινστιτούτου «Αλέξης Τσίπρας», είπε πως η ομιλία του πρώην προέδρου έγινε μπροστά σε ανθρώπους που είναι πλέον γνωστοί σε όλη τη χώρα για το αντιδημοκρατικό και το σταλινικό τους πνεύμα, που αποκλείουν και διαγράφουν ανθρώπους. «Δεν γίνεται δηλαδή να θέλεις να κάνεις επάνοδο και να είσαι με τους προηγούμενους, δηλαδή με την παλιά σου ύλη και επίσης δεν κάνεις επάνοδο ή φορέα με εκθέσεις ιδεών», κατέληξε ο Νίκος Καρανίκας.