fbpx

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος: Χρυσαυγόπουλα – κνιτόπουλα & Δικαιοσύνη

by MANIFESTO

Κατ’ αρχάς το γεγονός:Αντιεξουσιαστές αυτοαποκαλούμενοι φοιτητές και μέλη της ΚΝΕ πήγαν στα δυο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης να μοιράσουν φυλλάδια και να κολλήσουν αφίσες. Τότε πιάστηκαν στα χέρια με χρυσαυγιτόπουλα μέσα από το σχολείο. Αμέσως μετά οι εκτός διοργάνωσαν αντιφασιστική εκδήλωση μπροστά στα σχολεία. Τα υπόλοιπα τα ξέρετε. Ξύλο, πιστόλια, σουγιάδες, γκλοπ, σφαίρες, κράνη, fullface κι άλλα αντίστοιχα. Όλα αυτά τα οπλοστάσια, υποτίθεται από μαθητές και φοιτητές! Τι σόι μαθητικοί και φοιτητικοί σύλλογοι είναι αυτοί που μοιράζουν φυλλάδια με στειλιάρια και καδρόνια που καταλήγουν στο σφυροδρέπανο; Πώς διάβολο πας να μοιράσεις φυλλάδια με στρατοκρατικό βήμα και παράταξη;

Κι όμως, ενώ το ΚΚΕ ευθέως κι απροκάλυπτα απολαμβάνει τα προνόμια ενός φιλελεύθερου πολιτικού συστήματος και την ανοχή της δημοκρατίας – χωρίς καν να δέχεται οικονομικό έλεγχο για τις επιδοτήσεις που λαμβάνει – την ίδια στιγμή διαθέτει παντού την πολιτοφυλακή του ΠΑΜΕ και την ΚΝΕ, με στόχο την κατάργηση της φιλελεύθερης δημοκρατίας όταν φτάσει το …πλήρωμα του χρόνου!

Από την άλλη πλευρά η Χρυσή Αυγή. Που ήταν ένα μόρφωμα ανεπάγγελτων κι αμόρφωτων αλητών που τελικά συγκρότησαν πολιτικό κόμμα κι εκμεταλλευόμενοι την άγνοια, την αφέλεια ή και την οργή χιλιάδων Ελλήνων απέναντι στα συστημικά κόμματα, απειλούσε μαζί με την Αριστερά …   «να καεί το μπουρδέλο η Βουλή» και άλλα παρόμοια τραγελαφικά. Μπήκε στη Βουλή, μα η ελληνική κοινωνία είδε ποιοι είναι και τους έστειλε στα τσακίδια. Η δε Πολιτεία με τους νόμους της έκλεισε φυλακή τα πρωτοπαλίκαρά της.

Η Χρυσή Αυγή υπήρχε πάντα έρπουσα με  χαμηλά ποσοστά στην ελληνική κοινωνία. Ούτε μπόρεσε ούτε θα μπορούσε να εγκαθιδρύσει ναζιστικό καθεστώς.  Η πορεία της ήταν συγκυριακή επειδή κάποιοι ακραίοι Δεξιοί Έλληνες νόμισαν ότι εκφράζει τον πάλαι ποτέ «εθνικόφρονα» χώρο. Μόλις πήραν χαμπάρι τι κουμάσια και τι θρασύδειλα ανθρωπάκια ήταν, τους έστειλαν στο περιθώριο της ιστορίας.

Ξέρετε κάτι; Ναι πατάξαμε, ναι να πατάξουμε πάλι τα απομεινάρια της Χρυσής Αυγής από τα σχολεία. Μα δεν μπορούμε ν’ αφήνουμε ασύδοτα τα κνιτόπουλα ή τους αναρχοφασίστες να καταπατούν νόμους και δικαιώματα των άλλων.  Εκτός αν έχουμε πειστεί πια από την προπαγάνδα δεκαετιών ότι αυτοί αποτελούν μέρος του δημοκρατικού τόξου κι οι πράξεις τους ωφελούν τη δημοκρατία μας.

Να το ξαναπούμε λοιπόν φωναχτά: Η δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει από καμιά Χρυσή Αυγή ούτε από κανένα ΚΚΕ. Όμως στους δρόμους χρησιμοποιούν τα ίδια ακριβώς μέσα. Με τη βία στο επίκεντρο! Κι ας πούνε ότι θέλουν οι ευαισθητούληδες Αριστεροί δημοκράτες! Όπως λέμε έξω τα χρυσαύγουλα από τα σχολεία έτσι πρέπει να λέμε … έξω κι οι κνίτες από τα σχολεία!

Τέτοιες πράξεις, τέτοιες συμπεριφορές σαν εκείνες της Σταυρούπολης ανάμεσα στα περιθωριακά άκρα δεν είναι κάτι άλλο από καρικατούρες άλλων εποχών.  Σκιάχτρα που ομνύουν σε εποχές που έχουν περάσει σχεδόν εδώ κι έναν αιώνα. Τότε που συμπλέκονταν στους δρόμους της Γερμανίας οι Ναζί με τα τάγματα εφόδου τους με τις πολιτοφυλακές των κομμουνιστών! Μέχρι που έγιναν στενοί φίλοι κι υπέγραψαν και σύμφωνο μη επίθεσης μεταξύ τους.

Ξεχνάμε ότι αυτά τα άκρα συμμάχησαν και στις αντιμνημονιακές πλατείες; Ξεχνάμε ότι Ναζιστές κι Αριστεροί πάσης απόχρωσης «έδιναν» τα χέρια μπροστά στο μνημόνιο;

Υπό αυτή την έννοια λοιπόν, μόνο ως κουταμάρα χαρακτηρίζονται τα λόγια του γνωστού Σπίρτζη που βγήκε να ξιφουλκήσει ισχυριζόμενος ότι  «ο Ελληνικός λαός και ο προοδευτικός κόσμος δεν ανεχόμαστε ούτε τη δράση ων νεοναζί ούτε την ένοχη αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη»!!! Τα ίδια κι ο Ηλιόπουλος που κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει ευθύνες γατί οι νεοναζί έχουν μετατρέψει το σχολείο σε πεδίο μάχης», ενώ πρόσθεσε  «η κοινωνία για άλλη μια φορά θα συντρίψει τους νεοναζί».

Κάποιος πρέπει να τους φρεσκάρει τη μνήμη ότι η ΝΔ  έστειλε φυλακή τους Ναζί, ενώ η κοινωνία δεν τους έβαλε στη Βουλή. Κι αυτό όταν οι ίδιοι συναγελάζονταν μαζί τους στο Καστελόριζο, όταν ο Βούτσης έλεγε ότι οι …ψήφοι δεν έχουν προέλευση κι ο σημαντικός Σταύρος Δήμας δήλωνε ότι δεν επιθυμεί να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής!  Ή μήπως νομίζουν ότι ξεχάσαμε ότι την επιλογή τους , την Βασιλική Θάνου, την υπερψήφισαν οι Ναζί, στην επιτροπή ανταγωνισμού! Έτσι για να μη νομίζουν ότι έχουμε όλοι κοντή μνήμη κι άλλα λέμε τη μια κι άλλα την άλλη ημέρα. Ή νομίζουν ότι ξεχάσαμε ότι τα χρόνια που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβρισκε αίθουσα για να γίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής;

Πρέπει να πούμε και κάτι ακόμη, που δυστυχώς και πάλι αφορά τη Δικαιοσύνη. Λειτουργεί σαν τον Ραν Τα Πλαν στο υπέροχο κόμιξ. Του πατάει την ουρά κάποιος στην πρώτη σελίδα και φωνάζει «κάι –κάι –κάι» στην τελευταία!

Γιατί ο εισαγγελέας της Θεσσαλονίκης περίμενε παραγγελία από τους Υπουργούς ΠΡΟΠΟ και Παιδείας για να ελέγξει αν στο σχολείο της Σταυρούπολης παραβιάζεται ο νόμος; Δεν είχε δει, δεν είχε ακούσει τίποτα; Δεν ήξερε τι θα συνέβαινε αν οι ακραίοι έρχονταν αντιμέτωποι με τα στειλιάρια και τα μαχαίρια τους;

Ξέρετε κάτι; Η Σταυρούπολη δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια εικόνα όσων συμβαίνουν στα σχολεία, υποκινούμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, με ολίγη από Χρυσή Αυγή που δεν γεμίζει ταξί. Επιχειρούν να βάλουν «φωτιές» στην Παιδεία με καταλήψεις, επειδή ΜΟΝΟ αυτό τους θρέφει. Έτσι, ακόμη και μια …σπασμένη βρύση μπορεί να κλείσει ένα σχολείο ή ένα πανεπιστήμιο και να το θέσει υπό κατάληψη. Τα ίδια κάνουν και με τους εκπαιδευτικούς που ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις προκειμένου να μην αξιολογηθούν! Επιχειρούν να προβοκάρουν και να εξιτάρουν τα νιάτα και την ορμή των δεκαεξάρηδων  προκειμένου να τους χρησιμοποιούν ως ασπίδες της παραλογίας τους, προκειμένου να κάνουν και πάλι μπάχαλο σχολεία και πανεπιστήμια.

Ε, αυτά όλα δεν μπορεί να τα βλέπει χωρίς να δρα η Δικαιοσύνη.  Ούτε μπορεί να παρατηρεί απλώς δυο-τρεις κνίτες ή ένα –δυο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ να κλείνουν σχολεία, ως να είναι τα δωμάτιά τους.  Είναι κι εκείνη υπεύθυνη για την τήρηση των νόμων. Τι περιμένουν οι εισαγγελείς;

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα