Παραμένουν στάσιμοι σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης και δεν κατανοούν ότι η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία δεν τους αντιμετωπίζει με τα καλύτερα αισθήματα.

 

Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 

Εδώ και λίγο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ πορευόταν με το νέο του πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Μα αυτό ξεθώριασε κι αποδομήθηκε αμέσως. Μετά θυμήθηκαν εκ νέου την… προοδευτική συγκυβέρνηση. ΣΥΡΙΖΑ-ΠAΣΟΚ-Βαρουφάκης και ανοχή ΚΚΕ. Ομως, πέραν της ουτοπίας του πράγματος, αυτό αποτελεί τη μέγιστη καταστροφή του τόπου, το αντιλαμβάνεται ακόμη κι ένα μικρό παιδί. Η ουσία είναι ότι αυτό το ενδεχόμενο το συντηρούν στον δημόσιο διάλογο, προφανώς επειδή δεν μπορούν να καταθέσουν κάτι ουσιαστικό και εποικοδομητικό για την κοινωνία.

Ο Δημήτρης Βίτσας, επί παραδείγματι, σχολιάζοντας άλλη μια δημοσκόπηση (Alco), δεν στάθηκε στο σαφές προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά στο απίθανο. «Κάντε την πρόσθεση», ανέφερε. «Η δική μας πρόταση είναι ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., ΜέΡΑ25 και ανοχή του ΚΚΕ, θα δείτε ότι ξεπερνάμε το 40%». Κι όταν του τόνισαν ότι αυτό δεν μπορεί να το θεωρεί δεδομένο, απάντησε χαρακτηριστικά: « Οχι, αλλά δείχνει τη δυναμική του»… Δηλαδή φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες.

Αργότερα, αφού δεν έχουν να πουν κάτι ουσιαστικό κι εφικτό, ανακάλυψαν ότι για την ακρίβεια φταίει ο Μητσοτάκης, παρά το ότι η κυβέρνηση έχει διαθέσει πολλά δισ. ευρώ για τη στήριξη των νοικοκυριών. Μόνο ότι για την ακρίβεια και σε Γαλλία, Γερμανία φταίει ο Μητσοτάκης δεν έχουν πει ακόμη.

Μετά, πιστοί στη γραμμή τού μια στο καρφί και μια στο πέταλο, χάρηκαν επειδή οι Αμερικανοί θα… βελτιώσουν τα τουρκικά F-16. Πέραν του ότι δεν έχει ληφθεί καμιά τέτοια απόφαση στις ΗΠΑ, θεώρησαν ότι έτσι θα πληγεί ο Μητσοτάκης. Ο οποίος, παρεμπιπτόντως, έχει θωρακίσει τη χώρα σε ξηρά, αέρα και θάλασσα κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ψηφίσει το παραμικρό…

Ούτε αυτό πέρασε στην κοινωνία. Κι άρχισαν τις χυδαιότητες κορυφαίων στελεχών τους με αφορμή τους βιασμούς του δωδεκάχρονου κοριτσιού. Διέχυσαν στην κοινωνία απίστευτα πράγματα κι υιοθέτησαν χυδαία δημοσιεύματα περιθωριακών εντύπων. Εμετός! Πάλι όμως απέτυχαν να ταυτίσουν τη Ν.Δ. με… κόμμα βιαστών, παιδεραστών κ.λπ. κ.λπ.

Εξ ου και παραμένουν στάσιμοι σε όλες, μα όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης. Δεν κατανοούν καν ότι η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας δεν τους αντιμετωπίζει με τα καλύτερα αισθήματα.

Είναι δεδομένο ότι έτσι θα πάμε μέχρι τις εκλογές. Με δημιουργία εντυπώσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ και φωτοβολίδες που θα σβήνουν σε λίγο χρόνο. Με τακτικισμούς, κιτρινισμούς και λαϊκισμό.