Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, κατά την επίσκεψή του στη Σχολή εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) στο Ηράκλειο της Κρήτης έδωσε έμφαση στην προώθηση πολιτικών και σχεδιασμών με στόχο να ενισχυθούν τα έφεδρα στοιχεία στα Σώματα του Στρατού.

Με προσωπικές αναφορές στη ΣΕΑΠ, καθώς εκεί υπηρέτησε τη θητεία του και έγινε αξιωματικός, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός στρατού με επαρκώς εκπαιδευμένους τους εφέδρους. Έκανε, μάλιστα, γνωστό ότι θα μεταβεί στη Φινλανδία προκειμένου να προσαρμόσει το σταρτιωτικό μοντέλο της σκανδιναβικής χώρας στα ελληνικά δεδομένα, με βασικό σκοπό, στο πλαίσιο της ατζέντας 2030, να δημιουργηθεί ο νέος σύγχρονος ελληνικός στρατός.

Ν. Δένδιας: Ο αναθεωρητισμός, η μεγάλη απειλή για τον 21ο αιώνα

Την απειλή του αναθεωρητισμού και την αναγκαιότητα ανάσχεσης της πορείας του πρόταξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ως το σημαντικό μήνυμα το οποίο προκύπτει από τη διετή συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Νίκος Δένδιας, κατά την επίσκεψή του στη Σχολή εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού στο Ηράκλειο της Κρήτης και με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη ρωσική εισβολή, χαρακτήρισε υπαρκτό τον κίνδυνο να επεκταθεί το φαινόμενο, κατά το οποίο «ισχυρά κράτη προσπαθούν να επιβάλλουν τη θέλησή τους σε γειτονικά τους κράτη πέρα από το Διεθνές Δίκαιο, πέρα από τις προβλέψεις του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».