Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αν και δεν διακρίνεται για την πολιτική του οξυδέρκεια και αντίληψη, εν τούτοις φαίνεται ότι διαθέτει χιούμορ: τόσο όσο του επιτρέπει ο θεσμικός του ρόλος και πάντως όχι του επιπέδου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που έφθασε στην απόλυτη γελοιότητα να ζητήσει εκλογές με την παρουσία διεθνών παρατηρητών! Προφανώς ο Νίκος Ανδρουλάκης έναντι του Στέφανου Κασσελάκη διατηρεί (προς το παρόν τουλάχιστον) το δικό του στιλ ώστε να μην υπάρχει ταύτιση με το χιούμορ του ιδεολογικά ομογάλακτου επικεφαλής της αντιπολιτευτικής «αγέλης*». 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με δηλώσεις του προανήγγειλε την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας όπως έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει. Το αστείο όμως είναι το σκεπτικό και κυρίως η πρόσκληση που απηύθυνε στα κόμματα του… «δημοκρατικού τόξου». Αν η αναφορά δεν είναι μαύρο χιούμορ, τότε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάσχει από αμνησία ώστε να μη θυμάται ότι το κόμμα του μαζί με τη Νέα Δημοκρατία ως κόμματα του «δημοκρατικού τόξου» αντιμετώπισαν τον λαϊκισμό και τον αντιευρωπαϊσμό του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Εάν λοιπόν ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν «τεστάρει» τη νοημοσύνη μας, ή πάλι μας κάνει πλάκα για να το πούμε λαϊκά, τότε ο πρόεδρος χρειάζεται επειγόντως να το κοιτάξει. Κι αυτό γιατί η διάρκεια της αμνησίας δεν εξαρτάται μόνο από την αιτία που την προκάλεσε, αλλά και από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και τη θέλησή του να επανέλθει. 

Πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μαζί με τον Στέφανο Κασσελάκη, τον Κυριάκο Βελόπουλο, τη Νέα (παλιά) Αριστερά, το ΚΚΕ και τους ακροδεξιούς Σπαρτιάτες, είτε πάσχει από αμνησία είτε είναι χιουμορίστας, στη συνείδηση όλων των ψεκασμένων είναι επικεφαλής όλων των κομμάτων του… δημοκρατικού τόξου αίροντας κάθε επιφύλαξη και δυσπιστία ως προς τις ικανότητές του. Σε ελεύθερη μετάφραση ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πλέον ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης του λαϊκισμού και άξιος συνεχιστής του πολακισμού. 

Ηθικό Δίδαγμα: Ας πρόσεχαν στο ΠΑΣΟΚ.

Easy Writer

*Ο χαρακτηρισμός ανήκει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που αποκάλεσε «αγέλη» την κυβερνητική πλειοψηφία.