Ανταλλάσσουν εξώδικα αυτοί που έκαναν σημαία την «ευαισθησία» για τα προσωπικά δεδομένα, επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός, αναφορικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ειδικότερα, για τα θέματα της επικαιρότητας και τις εσωτερικές διαδικασίες σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μίλησε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Open.

Απαντώντας σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ημέρες ο κ. Ρωμανός σημείωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτήν τη στιγμή έχει τις δικές του εσωκομματικές διαδικασίες. Βλέπω μια ανταλλαγή εξωδίκων για διαρροή προσωπικών δεδομένων από ανθρώπους, οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα έκαναν σημαία την "ευαισθησία" για τα προσωπικά δεδομένα.

Να βγει μια ισχυρή, δημιουργική αντιπολίτευση

Σε κάθε περίπτωση, δεν ξέρω πώς θα καταλήξει η διαδικασία σε καθένα από τα δύο κόμματα, εγώ αυτό που εύχομαι πραγματικά και το λέω με πάσα ειλικρίνεια, είναι από αυτές τις διαδικασίες να βγει μια ισχυρή, δημιουργική αντιπολίτευση.

Αυτό το χρειάζεται το πολιτικό σύστημα, είναι θεσμικά ορθό και θεωρώ ότι θα βελτιώσει το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου, απ’ το οποίο μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν οι πολίτες. Και αυτός είναι ο τελικός στόχος όλων μας».

Αναφορικά με τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Προφανώς έχει θετικό πρόσημο κάθε διαδικασία ανοικτή, κάθε διαδικασία η οποία προάγει τη συμμετοχή των πολιτών.

Για την έλλειψη αντιπολίτευσης

Από εκεί και πέρα, ακούσαμε σχόλια για την αύξηση της συμμετοχής που προφανώς και αυτή θετική ήταν, αλλά χωρίς να δικαιώνει τις υπεραισιόδοξες προβλέψεις που ακούγαμε. Το '21 με τον ΣΥΡΙΖΑ τότε πολύ πιο ισχυρό από σήμερα και με τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ να είναι σχεδόν στα μισά από σήμερα, η συμμετοχή ήταν 10% μικρότερη».

Απαντώντας, δε, στο ερώτημα για το εάν βοηθάει την κυβέρνηση η έλλειψη αντιπολίτευσης, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε μεταξύ άλλων:

«Όταν δεν υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση, η οποία γνωρίζετε πολύ καλά ότι εξ ορισμού συσπειρώνει το κυβερνών κόμμα, όταν ο πολίτης δεν έχει να συγκρίνει μια κυβέρνηση με τα λάθη και τα σωστά της, η οποία χαράζει μια συγκεκριμένη πορεία, η οποία δεσμεύεται για συγκεκριμένα πράγματα και τα κάνει, με μια αντιπολίτευση και τις αντιπροτάσεις της, τότε δεν είναι υγιές το πολιτικό περιβάλλον και κανέναν δεν βοηθάει αυτό».