Ο Τζέρεμι Κόρμπιν απέτυχε να ρίξει στο καναβάτσο τον Μπόρις Τζόνσον στη τελευταία αναμέτρηση των δύο στην τηλεόραση του BBC. Πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, το αποτέλεσμα του ντιμπέιτ ήταν 52% υπέρ του Μπόρις Τζόνσον και 48% υπέρ του Τζέρεμι Κόρμπιν. ” Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Στο παιχνίδι προηγείται ο Πρωθυπουργός” δήλωσε υπουργός της Κυβέρνησης. Ο μέσος όρος όλων των δημοσκοπήσεων από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, φέρνει τους Συντηρητικούς να προηγούνται κατά 10 μονάδες των Εργατικών.

Η εμφάνιση του Τζέρεμι Κόρμπιν ήταν αρκετά καλή για τα προσωπικά του δεδομένα. Επικεντρώθηκε σε θέματα εσωτερικής πολιτικής, τομέας που θεωρείται το δυνατό του χαρτί. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τις Υπηρεσίες Πρόνοιας και την κοινωνική ανισότητα που διευρύνθηκε στα εννέα χρόνια λιτότητας των Συντηρητικών κυβερνήσεων.

Στον αντίθετο πόλο, ο Μπόρις Τζόνσον προέβαλε το μοναδικό σημείο υπεροχής του : το Brexit. Επαναλάμβανε την ερώτηση ποια θέση θα κρατήσει ο Τζέρεμι Κόρμπιν σε περίπτωση διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος. Ερώτημα που παραμένει αναπάντητο από τον ηγέτη των Συντηρητικών. Σε ερώτημα της δημοσκοπικής εταιρίας YouGov ποιος από τους δύο είναι ο πιο αξιόπιστος, ο Τζέρεμι Κόρμπιν υπερτερεί σημαντικά του αντιπάλου του. Οι ερωτηθέντες επισημαίνουν, ωστόσο, ότι η αξιοπιστία πρέπει να συνοδεύεται από ρεαλιστικό κυβερνητικό πρόγραμμα κι όχι από σοσιαλιστικές επιλογές της δεκαετίας του ᾽70, τότε που η Βρετανία ήταν ο ασθενής της Ευρώπης.

Η προεκλογική εκστρατεία θα κλιμακωθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα με έμφαση στις μονοεδρικές που από παράδοση δίνουν την νίκη σε ένα κόμμα. Εφιάλτης των συμβούλων του Μπόρις Τζόνσον είναι ότι εν όψει μιας σίγουρης νίκης των Συντηρητικών, πολλοί ψηφοφόροι που αρχικά είχαν αποφασίσει να ψηφίσουν το κυβερνών θα επιλέξουν κόμματα της αντιπολίτευσης. Το πάθημα της Τερέζα Μέι στις εκλογές του 2017 είναι παράδειγμα προς αποφυγήν.