Αισιοδοξία για άνετη επικράτηση επικρατεί στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη, λίγο μετά το κλείσιμο της εσωκομματικής κάλπης του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, με διαρροή που έκαναν στενοί συνεργάτες του κ. Στέφανου Κασσελάκη, προβλέπουν νίκη με ποσοστό 55% και δίνουν στην κυρία Εφη Αχτσιόγλου 45%.

Κι αυτό γιατί στο επιτελείο του κ. Κασσελάκη εκτιμούν ότι οι νέοι ψηφοφόροι που πήγαν και ψήφισαν σήμερα δεν μπορούν να ανατρέψουν εύκολα το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής. Πάντως είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ψηφοφορίας θα φανεί επίσης γιατί έγειρε προς τη μια ή προς την άλλη πλευρά η πλάστιγγα. Η συμμετοχή και αυτή την Κυριακή ήταν μεγάλη ενώ για τον λόγο αυτό δόθηκε και παράταση μιας ώρας στην ψηφοφορία.

Ωστόσο, καλά διασταυρωμένες πληροφορίες του Dnews κάνουν λόγο για ντέρμπι καθώς από την κάλπη του εξωτερικού μέχρι στιγμής φαίνεται να προκύπτει αποτέλεσμα 52% υπέρ του κ. Κασσελάκη έναντι 48% της κυρίας Αχτσιόγλου.

Πάντως η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη του νέου προέδου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ξεκινήσεις καθώς στις 21:00 (μετά την παράταση που δόθηκε) αναμένεται να κλείσουν οι κάλπες της σημερινής ψηφοφορίας του δεύτερου γύρου που χαρακτηρίστηκε από την εντυπωσιακή συμμετοχή των ψηφοφόρων. Πηγές από την Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι το τοπίο για τους δύο μονομάχους Στέφανο Κασσελάκη και Έφη Αχτσιόγλου αναμένεται να ξεκαθαρίσει στις 10 το βράδυ, οπότε αναμένεται η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για τον νικητή.

Η προσέλευση των ψηφοφόρων πάντως, έχει ξεπεράσει εκείνη του πρώτου γύρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την έναρξη της διαδικασίας και λίγο πριν τις 9 το βράδυ οι ψηφοφόροι ξεπέρασαν τις 133.500.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα 

ψήφισαν 133.261 

Παλιά μέλη 8.750

25.000 της προηγούμενης Κυριακής δεν ήρθαν

Το εκλογικό σώμα ήταν διαφοροποιημένο κατά 20% 

23.500 ψηφοφόροι της πρώτης Κυριακής δεν ξαναπήγαν.