Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ομήρων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Πολιτειών, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει ακόμη οριστικό αποτέλεσμα.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξουν σύντομα θετικές εξελίξεις, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Ελπίζω πολύ να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κάτι σήμερα. Αν όχι, τότε αύριο».

Σε βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Νετανιάχου υπογράμμισε επίσης την ανάγκη το Ισραήλ να αντιμετωπίσει τις «αβάσιμες κατηγορίες» που - όπως είπε - δέχεται από τη διεθνή κοινότητα. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι 25 όμηροι είχαν απελευθερωθεί μόνον αφότου αποφάσισε να αντικαταστήσει την προηγούμενη ομάδα διαπραγμάτευσης.