Δίνει τα ρέστα του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγα 24ωρα πριν ανοίοξουν οι κάλπες στην Τουρκία. Ο Τούρκος Πρόεδρος προχωρά σε υποσχέσεις για περισσότερες ατομικές και πολιτικές ελευθερίες για τον Τούρκο πολίτη και υπόσχεται ένα νέο Σύνταγμα που θα τεθεί ενώπιον της τουρκικής κοινωνίας μετά τις εκλογές.

Τη σημαντική αυτή επαγγελία ανακοίνωσε σήμερα 10/5, κατά την τελετή για την 155 επέτειο από την ίδρυση της Προεδρίας του Συμβουλίου Επικρατείας της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε, ότι το νέο όραμα για τον «Αιώνα της Τουρκίας» είναι ένα νέο πολιτικό και φιλελεύθερο Σύνταγμα που θα ανταποκρίνεται στην εθνική βούληση με τη συμβολή των εκπροσώπων του δικαστικού κλάδου «Μετά τις εκλογές, θα φέρουμε αυτό το θέμα στην ατζέντα τόσο του έθνους μας όσο και του κοινοβουλίου μας,» δήλωσε.

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στη χώρα μας ένα νέο φιλελεύθερο και πολιτικό Σύνταγμα και πιστεύουμε ότι θα προσφέρουμε μια σημαντική υπηρεσία μαζί με άλλους τομείς. Θέλουμε να επιτύχουμε ένα πολιτικό και φιλελεύθερο Σύνταγμα, προετοιμασμένο από την εθνική βούληση. Θα σημάνει τη διάλυση των τελευταίων νεφών πάνω από τη δημοκρατία μας. Αυτός θα είναι ένας από τους σημαντικότερους στόχους του οράματός μας, για τον «τουρκικό Αιώνα μετά τις εκλογές», το ζήτημα αυτό θα το διαχειριστεί τόσο το έθνος μας όσο και από το κοινοβούλιό μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.