Επειτα από την προσπάθειά του να κατέλθει στις βουλευτικές εκλογές, ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης επιχειρεί να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο της Αθήνας και μάλιστα ήδη εντός των Σπαρτιατών έχουν δημιουργηθεί δύο στρατόπεδα. Από τη μια, οι υποστηρικτές Κασιδιάρη (επτά-οκτώ βουλευτές) εκφράζουν ανοικτά τη στήριξή τους, ενώ αποστάσεις πήρε για πρώτη φορά ο επικεφαλής του κόμματος Βασίλης Στίγκας.

Ωστόσο, ο Κασιδιάρης λογαριάζει και πάλι χωρίς το... νόμο. Συγκεκριμένα, με βάση τον 3852 του 2010, ακόμη και αν εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, θα εκπέσει του αξιώματός του και συνεπώς από την κυβέρνηση θεωρούν ότι δεν είναι αναγκαία μια νέα νομοθετική ρύθμιση στο πλαίσιο αυτής που είχε ψηφιστεί από τη Βουλή για τις εθνικές εκλογές.

«Ισχύει αυτός ο νόμος και στη συγκεκριμένη περίπτωση προφανώς θα εφαρμοστεί», έλεγαν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας ότι τίθεται αυτοδικαίως σε αργία όποιος έχει εκλεγεί δήμαρχος, αντιδήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος και έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως για κακουργήματα, μεταξύ των οποίων προφανώς και η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Σε κάθε περίπτωση, από την κυβέρνηση επισημαίνουν ότι παρακολουθούν στενά το ζήτημα και, εφόσον καταστεί απαραίτητο, θα υπάρξει σχετική «παρέμβαση», κάτι άλλωστε με το οποίο συμφωνούν και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

«Θα πάρω μέτρα»

Την ίδια ώρα, «μύλος» έχει γίνει η κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών έπειτα από τη δημόσια στήριξη βουλευτή του κόμματος Κωνσταντίνου Φλώρου προς το πρόσωπο του καταδικασμένου Κασιδιάρη. «Εκφράζει τη μοναδική ελπίδα η υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη στον Δήμο Αθηναίων ώστε να σταματήσουν οι αλόγιστες σπατάλες με Μεγάλους Περιγέλους. Ακουσα ότι πάτε και για άλλες τροπολογίες εις βάρος του. Σεβαστείτε τη Δημοκρατία, αφήστε τους πολίτες να ψηφίσουν ελεύθερα, ξέρω ότι φοβάται ο Μπακογιάννης, όμως το Σύνταγμα επιβάλλει την ελεύθερη κάθοδο χωρίς περιορισμούς», υποστήριξε ο κ. Φλώρος, για να έρθει λίγο αργότερα το άδειασμα από τον κ. Στίγκα...

«Αυτό που ανέφερε ο βουλευτής μου νωρίτερα, δεν είχα καθόλου γνώση επί του θέματος. Οφείλω να πάρω κάποια μέτρα, εφόσον λειτουργεί κάποιος αυτοβούλως», είπε ο επικεφαλής των Σπαρτιατών αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα διαγράψει τον κ. Φλώρο. Πάντως, μέχρι αργά χθες το απόγευμα δεν είχε φτάσει σχετική επιστολή στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα.

Νωρίτερα, ο Κασιδιάρης υπογράμμιζε ότι «η Αθήνα μπορεί και πρέπει να διατηρήσει την ελληνική ταυτότητα και τον ιστορικό χαρακτήρα της, να μην υποκύψει στην επέλαση της παγκοσμιοποίησης και στον ορατό κίνδυνο αντικατάστασης του ελληνικού πληθυσμού της. Η εγκληματικότητα και τα άβατα του Ιστορικού Κέντρου θα καταπολεμηθούν ριζικά, οι αλόγιστες σπατάλες για άκρως αποτυχημένα έργα που αμαυρώνουν την εικόνα της πόλεως θα σταματήσουν».

«Όλοι μια γροθιά»

Σαφές ήταν το μήνυμα του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος με νόημα ξεκαθάρισε ότι «η Δημοκρατία δεν φοβάται κανέναν Κασιδιάρη». «Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ ξεκάθαροι. Μιλάμε για έναν καταδικασμένο ναζί. Θα πρέπει να είμαστε όλοι μια γροθιά και να είμαστε ενωμένοι. Στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο τώρα κλείνει τον κύκλο του, αυτό το είχαμε καταφέρει. Ημασταν όλοι "μπετόν" απέναντι στο μίσος, στη διχόνοια, στη βία. Χωρίς αστερίσκους, χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς "ναι μεν, αλλά". Η Δημοκρατία δεν φοβάται κανέναν Κασιδιάρη και αυτή είναι η δύναμή της. Θα είμαστε εδώ και, παρότι δεν τον φοβόμαστε, ας μην τον αφήσουμε ανενόχλητο να αλωνίζει μέσα στην πόλη», σημείωσε χαρακτηριστικά.