Νέο εισαγγελικό “όχι” για άδεια στον Κουφοντίνα

71
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisΥπόθεση Κουφοντίνα: Υπάρχουν ακόμα δικαστές στην Ελλάδα

Απορριπτική είναι η νέα εισαγγελική πρόταση που κατατέθηκε στο συμβούλιο πλημμελειοδικών Βόλου για τη χορήγηση άδειας στο Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αυτή τη φορά η αρμόδια εισαγγελέας επικαλείται έλλειψη των ουσιαστικών προϋποθέσεων του νόμου, ώστε να μπορέσει ο πολυϊσοβίτης τρομοκράτης να κάνει χρήση ολιγοήμερης άδειας από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην εισήγησή της η εισαγγελέας καταλήγει στην κρίση ότι «υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για την τέλεση εκ μέρους του κρατούμενου της αξιόποινης πράξης της διέγερσης σε τέλεση (τουλάχιστον) πλημμελημάτων».

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη.

Ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκιση μελών της 17Ν με το νέο ποινικό κώδικα

Ο νέος ποινικός κώδικας που εφαρμόζεται από σήμερα φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο οι καταδικασμένοι για τρομοκρατία να μπορούν να υποβάλουν άμεσα αίτηση αποφυλάκισης.

Σύμφωνα με το άρθρο 110Α του νέου κώδικα, και οι πολυϊσοβίτες δύνανται να ζητήσουν κατ’ οίκον έκτιση της ποινής τους με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) από το αρμόδιο συμβούλιο Εφετών, καθώς μόνη προϋπόθεση είναι η παραμονή τους επί 17 έτη στη φυλακή, ανεξαρτήτως της βαρύτητας της ποινής ή των αδικημάτων τους, καθώς ο νέος κώδικας δεν εξαιρεί περιπτώσεις συμμετοχής σε τρομοκρατικές πράξεις.