Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης του ζευγαριού των Αμερικανών από τη Μεθώνη καθώς μετά τον εντοπισμό του αυτοκινήτου τους στον Ταύγετο σήμανε συναγερμός.

Το drone της ΕΛΑΣ εντόπισε στην περιοχή «Πέντε δρόμοι» στον Ταϋγετο το αυτοκίνητο του ζευγαριού των Αμερικανών, σε μια χαράδρα 100 μέτρων. Ακολούθως εντοπίστηκε εκτός του αυτοκινήτου μια σορός και αργότερα η δεύτερη, σύμφωνα με τοπικό μέσο της περιοχής.

Αμέσως μετά εντοπίστηκαν δύο σοροί που όπως φαίνεται ανήκουν στο ηλικιωμένο ζευγάρι Ντέιβιντ και Λουκρητία Ρόμπινσον που δεν είχε δώσει σημεία ζωής από τις 23 Ιανουαρίου.

Στήθηκε άμεσα επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να προσεγγίσουν στο σημείο του αυτοκινήτου, ενώ εκλήθη και κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα για να συνδράμει στην επιχείρηση.

Έμεναν στην Ντάπια Μεθώνης


Το ζευγάρι είχε εγκαταλείψει την Αμερική και έμενε χρόνια σε δικό του σπίτι στην περιοχή Ντάπια Μεθώνης. Είχαν αποκτήσει φιλικές σχέσεις και με αρκετούς από τους μόνιμους κατοίκους. Φίλη τους από την περιοχή είναι και η γυναίκα που δήλωσε την εξαφάνισή τους., στις 6 Φεβρουαρίου στο Α.Τ της Καλαμάτας κι η οποία τους αναζητούσε τηλεφωνικά από τις 23 Ιανουαρίου.