Μετά την περίπτωση Πολάκη-Χαιρετάκη, άλλες δύο περιπτώσεις προκαλούν αβυσσαλέα χάσματα στον ΣΥΡΙΖΑ. Το όνομα του πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρου Καρυπίδη περιλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο της Κοζάνης.

Η περίπτωση του δημοσιογράφου και πρώην περιφερειάρχη έχει κριθεί ξανά και ξανά από την ηγεσία αλλά και από τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της στάσης του απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Ο ίδιος είχε φιλοξενήσει τον Ηλία Κασιδιάρη στην εκπομπή του, τη στιγμή που οι δολοφονίες των Σαχζάτ Λουκμάν και Παύλου Φύσσα είχαν ήδη γίνει, ενώ δεν είχε φανεί να συμφωνεί ιδιαίτερα με τις συλλήψεις των χρυσαυγιτών.

Επιπρόσθετα, κάποια αντισημιτικά σχόλια και η διαφωνία του με τη Συμφωνία των Πρεσπών άφησαν αρκετές απορίες σχετικά με την επανένταξή του στο κόμμα. Οι ίδιες ενστάσεις εκφράζονται και για τον υποψήφιο στην Εύβοια, πρώην υφυπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου στο υπουργείο Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου.

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εντάχθηκε τον Μάιο του 2021 στον ΣΥΡΙΖΑ και ανακοινώθηκε στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης είχε αντιδράσει σφοδρότατα, καθώς ο Κεδίκογλου είχε υπογράψει τη διαθεσιμότητα περισσότερων από 2.000 εκπαιδευτικών, 49 ειδικοτήτων.

Ενας να βάλει φωτιά θα τιναχτεί στον αέρα η πυριτιδαποθήκη…