Νέα Υόρκη: Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Mykonos Mob»

22
O συγγραφέας μυστηρίου, Τζέφρι Ζάιγκερ παρουσίασε στο βιβλιόφιλο κοινό της Νέας Υόρκης το νέο του βιβλίο «The Mykonos Mob». (Η Μαφία της Μυκόνου).
 
Η παρουσίαση έλαβε χώρα την Τετάρτη 1 Μαΐουστο βιβλιοπωλείο «The Mysterious Bookshop» , το παλαιότερο βιβλιοπωλείο που ειδικεύεται σε βιβλία μυστηρίου στην Αμερική. Πρόκειται για το δέκατο βιβλίο του συγγραφέα και ανήκει στη σειρά μυστηρίου με πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Ανδρέα Καλδή.
 
Στο «The Mykonos Mob» η υπόθεση ξεκινά για τον Αθηναίο επιθεωρητή Ανδρέα Καλδή, μετά τη δολοφονία ενός πρώην διεφθαρμένου αστυνομικού στη Μύκονο. Ξαφνικά ο επιθεωρητής Καλδής, έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με κορυφαία «αφεντικά» του εγκλήματος στην Ελλάδα και μάλιστα σε ένα νησί, του οποίου η φυσική ομορφιά και η φήμη, συγκαλύπτουν τη διαφθορά που κρύβεται κάτω από τη λαμπερή του επιφάνεια.
 
Καθώς ο Ανδρέας και η Μονάδα του Ειδικού Εγκλήματος παλεύουν για απαντήσεις, η σύζυγος του Ανδρέα, Λίλα, συναντά έναν Αμερικανό, ανιχνευτή κλεμμένων αγαθών και πιανίστα σε μπαρ, που ονομάζεται Τόνι.
 
Καθώς η Λίλα και ο Τόνι, δένονται μεταξύ τους, επιθυμούν να βοηθήσουν τα νεαρά κορίτσια του νησιού, τα οποία βρίσκονται παγιδευμένα σε μια κουλτούρα πατριαρχική και εκμεταλλευτική. Σύντομα διαπιστώνουν, ότι οι προσπάθειές τους να βελτιώσουν τη ζωή των νεαρών Ελληνίδων, διασταυρώνονται με τη έρευνα του Ανδρέα, με τρόπους που αποδεικνύονται επικίνδυνοι για όλους τους εμπλεκόμενους.
 
Ο Τζέφρι Ζάιγκερ, καταγόμενος από το Πίτσμπουργκ, ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία ως δικηγόρος στη Wall Street. Αργότερα έγινε ιδιοκτήτης του δικού του δικηγορικού γραφείου στη Νέα Υόρκη, μια πορεία την οποία και εγκατέλειψε, για να γράψει θρίλερ μυστηρίου.
 
Ο συγγραφέας μίλησε στο κοινό για την πλοκή του βιβλίου, την αγάπη του για τη συγγραφή, την αγάπη του για την Ελλάδα μα και για το πόσο έχει αλλάξει η Μύκονος, μέσα στις τελευταίες δεκαετίες. «Πέραν από την επιτυχία που έχουν γνωρίσει τα βιβλία μου, αυτό που έχει σημασία για μένα, είναι ότι πραγματικά περνάω καταπληκτικά γράφοντάς τα», είπε εύθυμα ο Ζάιγκερ στο κοινό.
 
Σχετικά με τις αλλαγές που έχει υποστεί η Μύκονος τις τελευταίες δεκαετίες, ο ίδιος είπε: «Όταν πρωτοταξίδεψα στη Μύκονο, πριν από περίπου 35 χρόνια, η ανάπτυξη μόλις είχε ξεκινήσει, αλλά ακόμα υπήρχαν ατελείωτα κομμάτια αδιάκοπης παραλίας. Υπήρχαν ντόπιοι που είχαν τα δικά τους μαγαζιά. Παρότι ήταν ήδη γνωστό ως νησί της διασκέδασης, το περιβάλλον παρέμενε απλό και οικείο. Η γυναίκα που καθόρισε την πορεία που πήρε το νησί μετέπειτα και ενίσχυσε τη δημοφιλία του ήταν η Τζάκι Κένεντι – Ωνάση. Ευρωπαίοι και Αμερικανοί τουρίστες συνέρρεαν στο νησί, πρώτον για τη φιλοξενία του και έπειτα για την ελευθερία που τους έδινε να κάνουν ό,τι θέλουν. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε, βέβαια. Πηγαίνοντας τώρα στη Μύκονο, βρίσκεις ατελείωτα κλαμπ και τα περισσότερα κομμάτια γης να έχουν γεμίσει από βίλες, ξενοδοχεία, πανάκριβα καταστήματα. Πλέον οι Μυκονιάτες, οι οποίοι παλαιότερα διατηρούσαν τα δικά τους καταστήματα, τα κλείνουν και τα νοικιάζουν με πανάκριβα ενοίκια, που και οι ίδιοι δεν φαντάζονταν ποτέ ότι θα λάμβαναν».
 
Ο Ζάιγκερ, ο οποίος ζει το μισό χρόνο στην Ελλάδα και τον άλλο μισό στην Αμερική, δήλωσε πως η πλοκή του επόμενου βιβλίου του θα εξελίσσεται στη Νάξο. Κατά καιρούς, ο ρεαλιστικός τρόπος γραφής του, έχει τύχει να συμπέσει με πραγματικά γεγονότα που εκτυλίσσονται, μετά την έκδοση των βιβλίων του, με αποτέλεσμα πολλοί κριτικοί να αποκαλούν το έργο του «προφητικό».
 
Διαβάζοντας ο ίδιος ένα ειδησεογραφικό άρθρο που άντλησε από τον «Εθνικό Κήρυκα», και υπογραμμίζοντας τις ομοιότητές του με το βιβλίο του «The Mykonos Mob», είπε αστειευόμενος, «φαντάζομαι υπάρχει λόγος που ο εκδότης μου με αποκαλεί ‘Κασσάνδρα’ εδώ και καιρό. Ίσως θα έπρεπε να αρχίσω σοβαρά να σκέφτομαι, τι τέλος βρίσκει όσους προβλέπουν το μέλλον».
(Πηγή Εθνικός Κήρυκας)
Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr