Ο Δήμαρχος Κουτελάκης στη Νέα Σμύρνη, γνωστός στην περιοχή και για τις αριστερές του πεποιθήσεις (καθόλου κατακριτέα η οποιαδήποτε πεποίθηση οποιουδήποτε), θεώρησε πρέπον και δέον να τοποθετήσει τη σημαία της Παλαιστίνης, δίπλα στις σημαίες του Δήμου και της Ελλάδας στο Δημαρχείο της περιοχής. 

Η σκέψη φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι κατακριτέα, οποιοσδήποτε μπορεί να έχει οποιαδήποτε πεποίθηση, ωστόσο το λάθος στην προκειμένη περίπτωση, είναι ότι η συγκεκριμένη απόφαση, δεν μπορεί να λαμβάνεται μονομερώς και από έναν μόνο άνθρωπο, με τη διαδικασία του «έτσι θέλω» και του «αποφασίζομεν και διατάζομεν». Μια τέτοια πρωτοβουλία θα έπρεπε σίγουρα να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που παρέλειψε ο Δήμαρχος, είτε γιατί πίστευε ότι δεν θα εγκριθεί, είτε γιατί θεώρησε ακόμα και τους Δημοτικούς Συμβούλους της ίδιας του της παράταξης, ως απλές μονάδες που γεμίζουν τον χώρο. Για μια πρωτοβουλία η οποία δεν άπτεται καν των δημαρχιακών αρμοδιοτήτων. 

Το «Μανιφέστο» συνομίλησε με τον δημοτικό σύμβουλο της Αντιπολίτευσης, Οδυσσέα Νασιμπιάν, ο οποίος είχε προχωρήσει νωρίτερα και σε ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για το ζήτημα. 

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Νασιμπιάν στο «Μανιφέστο»:

«Η ανάπτυξη διμερών σχέσεων των Δήμων της χώρας μας με ξένους Δήμους αποτελεί μία απόλυτα υγιή και σημαντική διαδικασία εξωστρέφειας, η οποία ωστόσο θα πρέπει να χαράσσεται εντός των ορίων αρμοδιότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης και αφού έχει αποκτήσει την απαιτούμενη ωριμότητα, μέσα από τα συλλογικά όργανα της πόλης.Ιδιαίτερα δε όταν πρόκειται για ευαίσθητα εθνικά ζητήματα.

Είναι αυτονόητο πως η οποιαδήποτε, σε διεθνές επίπεδο, πολεμική ενέργεια ή εχθρική κίνηση κατά αμάχων είναι και θα είναι καταδικαστέα. 

Δεν πρέπει ωστόσο να ξεχνάμε πως οι δημότες μας ψηφίζουν και μας εκλέγουν για να δίνουμε λύσεις στα καθημερινά ζητήματα της πόλης και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη των υποδομών της.

Όχι για να χαράσσουμε εξωτερική πολιτική και διπλωματία, προωθώντας στο όνομα του Δήμου μια έντονη πολιτική ρητορική και προσωπική αντζέντα και παραμερίζοντας τον πραγματικό στόχο της αυτοδιοίκησης, που δεν είναι άλλος από τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

Δείτε την ανάρτηση του Οδυσσέα Νασιμπιάν στο Facebook για την πρωτοβουλία του Δημάρχου Νέας Σμύρνης:

«Παρακολουθώ από απόσταση τις τελευταίες ημέρες τις δημοσιεύσεις αλλά και τις ενέργειες στις οποίες η Δημοτική Αρχή της Νέας Σμύρνης έχει προβεί σχετικά με το ζήτημα των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Οι δημότες της Νέας Σμύρνης, μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και μας εξέλεξαν για να βελτιώνουμε διαρκώς την καθημερινότητά τους και να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα της πόλης. Όχι για να χαράσσουμε εξωτερική πολιτική, αναπτύσσοντας έντονη ρητορική σε ζητήματα που έχουν άλλοι την καθ' ύλην αρμοδιότητα.

Προξενεί, ωστόσο, ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι υπό τη "σημαία" του Δήμου, η Δημοτική Αρχή έχει προβεί σε πρωτοβουλίες και ενέργειες για ένα ευαίσθητο εθνικά και ανθρωπιστικά ζήτημα, δίχως αυτές να έχουν τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και δίχως το κορυφαίο συλλογικό όργανο της Νέας Σμύρνης να έχει λάβει την οποιαδήποτε απόφαση σχετικά.

Ευελπιστώ πως -έστω και στο εξής- ο Δήμαρχος θα τηρήσει τη δέσμευσή του και θα δημιουργήσει τον απαιτούμενο χώρο να ακουστούν όλες οι παρατάξεις και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σε αντίστοιχα ζητήματα.»