Ομοβροντία πυραύλων εναντίον του Ισραήλ εκτόξευσε το πρωί της Πέμπτης το Ιράν εναντίον του Ισραήλ. Η Τεχεράνη χτύπησε μάλιστα και νοσοκομείο στην περιοχή Μπερ Σεβά.
Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου Soroka «προκλήθηκαν ζημιές στο νοσοκομείο και εκτεταμένες ζημιές σε διάφορες περιοχές. Αυτή τη στιγμή αξιολογούμε τις ζημιές, συμπεριλαμβανομένων των τραυματισμών. Ζητάμε από το κοινό να μην προσέλθει στο νοσοκομείο αυτή τη στιγμή». Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν από την επίθεση στο νοσοκομείο.
Σειρήνες ήχησαν σε όλο το κεντρικό, βόρειο και νότιο Ισραήλ καθώς και στην Ιερουσαλήμ. Ο στρατός δήλωσε ότι η ισραηλινή πολεμική αεροπορία εργάζεται για την αναχαίτιση των εισερχόμενων πυραύλων, αλλά η άμυνα της χώρας δεν είναι «αεροστεγής».
Σύμφωνα με το AFP, οι εκρήξεις που ακούστηκαν στην Ιερουσαλήμ γύρω στις 7:10 π.μ. ήταν οι μεγαλύτερες από την έναρξη της σύγκρουσης με το Ιράν.
Οι πρώτες αναφορές δείχνουν ότι υπάρχουν τραυματίες και εκτεταμένες ζημιές σε τουλάχιστον τέσσερα σημεία στα οποία χτύπησαν οι πύραυλοι του Ιράν.
Επίθεση του Ισραήλ σε αντιδραστήρα βαρέος ύδατος στο Ιράν
Περιοχή κοντά στον ερευνητικό αντιδραστήρα βαρέος ύδατος στο Χοντάμπ, μέρος του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, επλήγη από το Ισραήλ, μετέδωσε σήμερα το Ιρανικό Φοιτητικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ISNA).
Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως η εγκατάσταση εκκενώθηκε πριν από την επίθεση και πως δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας, πρόσθεσε το ISNA.
Η κατασκευή του ερευνητικού αντιδραστήρα, ο οποίος ήταν γνωστός προηγουμένως ως Αράκ, δεν έχει ολοκληρωθεί και η Τεχεράνη είχε ενημερώσει τον οργανισμό πυρηνικής ενέργειας του ΟΗΕ ότι σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία την εγκατάσταση την ερχόμενη χρονιά.