«Έμεινε σε μια μικροπολιτική ίντριγκα, παρεμβαίνει υπόγεια στην υπόθεση του Στέφανου Κασσελάκη», επεσήμανε ο Νίκος Μωραΐτης με νέα «καρφιά» στον Αλέξη Τσίπρα, προσθέτοντας πως ήταν λάθος του που τον στήριξε.

«Ήταν λάθος μου που στήριξα με σθένος τον Τσίπρα, παρεμβαίνει υπόγεια στην υπόθεση Κασσελάκη», δήλωσε στο MEGA το πρωί της Παρασκευής 18/10, ο υποστηρικτής του κόμματος και στιχουργός, Νίκος Μωραΐτης.

«Πριν ακόμα με κερδίσει ο στίχος, ήμουν δημοσιογράφος στο καλλιτεχνικό ρεπορτάζ. Είχα πάρει μία συνέντευξη στον Διονύση Σαββόπουλο και στη συζήτησή μας, κατάλαβα ότι ο καθένας μας έχει διάφορες εκφάνσεις μέσα του και κατάλαβα ότι έχω κι εγώ αυτό το κομμάτι και ότι θέλω να εκφραστώ. Από το 2012 στηρίζω τον Αλέξη Τσίπρα και τώρα τον Στέφανο Κασσελάκη», επισήμανε.

«Ο άνθρωπος που στήριξα με πάθος ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, γιατί βαλλόταν από παντού. Ήταν λάθος μου που τον στήριξα με σθένος. Ήταν μία παγκόσμια προσωπικότητα της Αριστεράς. Όταν όμως αποφασίζεις να συνομιλήσεις με τη Γεροβασίλη, είναι άλλο επίπεδο πια. Δεν μπόρεσε να φτάσει στο επίπεδο που τον έφτασε η ίδια η ιστορία. Έμεινε σε μια μικροπολιτική ίντριγκα», τόνισε.

«Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς δεν θα επουλωθεί»

«Ο καθένας μπορεί να έχει τις υποψίες του σχετικά με το εάν ο Τσίπρας υπονομεύει τον Κασσελάκη. Αν δει κανείς πού πάνε τέσσερις βασικοί του συνεργάτες, καταλαβαίνει πίσω από ό,τι είναι. Ανέχεται καταστάσεις. Ένα τηλέφωνο του Τσίπρα σε βασικό του συνεργάτη θα μπορούσε να τα σταματήσει όλα. Ας παρεμβαίνει υπόγεια όπως και παρεμβαίνει. Το πιστεύω. Ακόμα και το ότι ανέχεται αυτή την κατάσταση, τον κάνει συνυπεύθυνο. Ακόμα και από τους Δεξιούς υπήρχε ένας σεβασμός για την Αριστερά. Οι άνθρωποι αυτοί τώρα κατάφεραν να το τελειώσουν αυτό, δικαίωσαν αυτούς τους ανθρώπους που έλεγαν “Πρώτη φορά φασιστερά”. Τους έδωσαν πάτημα με αυτό το “πραξικόπημα”.

Θεωρώ ότι δεν θα επουλωθεί το ηθικό πλεονέκτημα που είχε η Αριστερά. Οι “87” κατάφεραν να το διαλύσουν αυτό. Δεν εκτιμώ πολιτικά τον Κ. Μητσοτάκη, για την πολιτική του όμως και όχι για τις ικανότητές του, αν τον έβλεπα να βάλλεται στο κόμμα του έτσι, συμπάθεια θα μου δημιουργούσε. Ήρωα θα τον κάνουν στο τέλος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μωραΐτης.

Αναφορικά με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο γνωστός στιχουργός δήλωσε: «Ο άνθρωπος που στήριξα θετικά ήταν ο Αλέξης Τσίπρας. Για μένα ήταν σοκ το να στηρίζεις με κόστος έναν άνθρωπο και να “σκυλομετανιώνεις”. Δεν θα το ξανακάνω αυτό. Η εμπιστοσύνη μου προς συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο δεν θα ξαναϋπάρξει. Δεν θα είχε εξοργιστεί ο κόσμος εάν επέτρεπαν στον Κασσελάκη να κατέβει υποψήφιος. Ας τον αφήσουν να καταψηφιστεί από την Αριστερά ο Κασσελάκης».

«Οι “87” δεν είναι Αριστεροί, αν είναι αυτοί Αριστεροί, τότε δεν είμαι εγώ. Ξέρατε έως τώρα ότι είναι αριβίστες και αδίστακτοι; Ξεσκεπάστηκαν. Ο Πολάκης ηρωποιήθηκε ως “αντι-Άδωνις”. Έχει αντίστοιχες ποιότητες και όπως φαίνεται και χειρότερος. Φοβάμαι ότι όλοι είναι δημιουργήματα του Τσίπρα ή έστω τι τους ανέχθηκε ο Τσίπρας. Η απογοήτευση είναι πολύ μεγάλη. Αν πάει σε εκλογές ο Κασσελάκης θα ψηφιστεί, αλλά δεν θα τον αφήσουν να κατέβει. Δεν θέλω να γίνω στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, έχω δουλειά και είμαι μία χαρά. Δεν θα είχαν τόσο θράσος αν δεν είχαν μεγάλη στήριξη από πίσω», υπογράμμισε κλείνοντας.