Το Lohan λειτούργησε κανονικά το βράδυ του Σαββάτου ενώ κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. του είχαν βάλει «λουκέτο» για 15 ημέρες. Η ΕΛ.ΑΣ. έκανε ξανά έφοδο και επέβαλε νέα πρόστιμα. Αναλυτικό ρεπορτάζ δημοσίευσε σε αποκλειστικότητα η δημοσιογραφική ομάδα του Newsbomb.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, η ΕΛ.ΑΣ. επισκέφθηκε και χθες το κέντρο διασκέδασης το οποίο έχει εξελιχθεί σε υγειονομική βόμβα κορωνοϊού, και έγραψε νέο πρόστιμο, αυτή τη φορά 25.000 ευρώ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας θα επισκεφτούν και σήμερα το κλαμπ, ωστόσο αυτό που τονίζουν οι αρμόδιες πηγές είναι ότι μετά το τρίτο έλεγχο την ευθύνη πλέον την έχει ο δήμος στον οποίο ανήκει το καθε μαγαζί, ο οποίος είναι και αυτός που εκδίδει τις άδειες λειτουργίας.
Lohan: Το χρονικό της ασυδοσίας
Τα τελευταία 24ωρα δεκάδες ήταν οι επώνυμες καταγγελίες που είχαν φτάσει στα δημοσιογραφικά γραφεία, για τη μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης ΥΤΟΝ και Lohan, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο ανεξέλεγκτης διασποράς κορωνοϊού μεταξύ προσωπικού και πελατών, εμβολιασμένων και μη.
Η δημοσιογραφική ομάδα του Newsbomb πραγματοποίησε αυτοψία το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ :”Με το που πλησιάσαμε την είσοδο του κλαμπ, αντικρίσαμε εικόνες που παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές χώρες. Τι κι αν λίγες ώρες πριν ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 6.667 νέα κρούσματα και 71 θανάτους συμπολιτών μας; Για να μπει κανείς στο εσωτερικό του μαγαζιού θα έπρεπε να περιμενει στιβαγμένος ανάμεσα σε εκατοντάδες άτομα, τη στιγμή που ελάχιστοι φορούσαν μάσκα και τα υγειονομικά μέτρα είχαν πάει περίπατο με το… καλησπέρα.”
Για το Lohan, οι καταγγελίες εστιαζαν στο γεγονός πως η επιχείρηση ουσιαστικά λειτουργούσε με δύο εισόδους, κάτι που επιβεβαιώθηκε… πανηγυρικά, καθώς αφενός υπήρχε VIP είσοδος από το πλάι και αφετέρου οι «γνωστοί» των ανθρώπων που στέκονταν στην πόρτα περνούσαν ακόμα και από την κεντρική είσοδο, με ένα… νεύμα και χωρίς κανένα έλεγχο των πιστοποιητικών τους.
Στον εσωτερικό χώρο, το σκηνικό ήταν βγαλμένο από εποχή προ κορωνοϊού. Εκατοντάδες νεαροί, με μέσο όρο ηλικίας τα 22 έτη, ήταν ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Το πιο εξοργιστικό όλων; Σε τραπέζια των έξι ατόμων, μπορούσε να δει κανείς παρέες… 20(!) ατόμων.
Το πρωί της επόμενης ημέρας έγινε γνωστό ότι κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. επισκέφθηκαν το Lohan, του έβαλαν «λουκέτο» για δύο εβδομάδες, του επέβαλαν πρόστιμο 10.000 ευρώ και συνέλαβαν τον υπεύθυνο, καθώς εντοπίστηκαν δύο πελάτες με πλαστά πιστοποιητικά.
Ως δια… μαγείας ωστόσο, το Lohan άνοιξε παράνομα και το επόμενο βράδυ (25/12), ήταν «ασφυκτικά» γεμάτο, ενώ οι ελέγχοι ήταν το ίδιο ελλιπείς με τις προηγούμενες ημέρες.
Στόχος της κυβέρνησης και του Τάκη Θεοδωρικάκου ειδικότερα, είναι να καθυστερήσει η διάδοση της μετάλλαξης «Όμικρον», καθώς υπάρχουν φόβοι για υπερ-μετάδοση τις γιορτινές ημέρες, ωστόσο πολλοι επιχειρηματίες συνεχίζουν να κοροιδεύουν την κυβέρνηση, να εμπαίζουν την ΕΛ.ΑΣ. και τους νόμους και να υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών οι οποίοι καθημερινά γίνονται αποδέκτες ολοένα και περισσότερων μέτρων.
Ενδεικτικό της βαρύτητας που δίνεται στα μέτρα είναι ότι ο αρμόδιος υπουργός συμμετέχει στις σχετικές συσκέψεις. Στο κέντρο της Άμεσης Δράσης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οι βάρδιες θα είναι τέτοιες που να μπορούν να «σηκώσουν» τη διαχείριση εκατοντάδων τηλεφωνημάτων. Στόχος είναι σε περίπτωση καταγγελιών το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. να μπορεί να ανταποκριθεί στην διεκπεραίωσή τους. Για παράδειγμα, εάν ένας πολίτης καταγγείλει ότι κάποιο κατάστημα δεν προχωρά στον έλεγχο πιστοποιητικών, να μπορούν περιπολικά να φτάσουν στο σημείο και να ελέγξουν την ορθότητα της καταγγελίας.