Μια σημαντική μεταρρύθμιση στον τομέα της εποπτείας της αγοράς και της προστασίας των καταναλωτών προανήγγειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος.
Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο Open, στην επόμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα παρουσιάσει την ίδρυση Ενιαίας Αρχής για τον έλεγχο της αγοράς και την προστασία του καταναλωτή, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια «πολύ σημαντική μεταρρύθμιση». Η επίσημη παρουσίαση της νέας Αρχής αναμένεται να γίνει στο τέλος του μήνα.
Στόχος της νέας δομής είναι η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας στους ελέγχους της αγοράς, η διαφάνεια και η ενίσχυση των δικαιωμάτων των πολιτών απέναντι σε φαινόμενα αισχροκέρδειας, αθέμιτων πρακτικών και παραπλανητικής διαφήμισης.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό των ελεγκτικών μηχανισμών και τη θωράκιση του καταναλωτή με πιο ευέλικτα και συντονισμένα εργαλεία εποπτείας.
Δείτε το απόσπασμα:
«Το "Made in Greece" πρέπει να λανσαριστεί παντού – Σύμβολο ποιότητας και εθνικής υπερηφάνειας»
Την ανάγκη ανάδειξης του σήματος "Made in Greece" ως διεθνούς ταυτότητας ποιότητας και αξιοπιστίας για τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος.
«Αυτό θέλω πλέον να το λανσάρουμε, πρέπει να το λανσάρουμε παντού», τόνισε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο εθνικό σήμα προέλευσης, το οποίο –όπως είπε– μπορεί να λειτουργήσει ως όχημα εξωστρέφειας και αναγνώρισης της ελληνικής παραγωγής.
Ο υπουργός συμμετείχε σε εκδήλωση στα ναυπηγεία της Ελευσίνας, με αφορμή την ένταξη του 700ού πλοίου σε διαδικασία ναυπηγοεπισκευής. Όπως σημείωσε, η Ελλάδα ήδη συγκαταλέγεται στις πέντε κορυφαίες δυνάμεις της παγκόσμιας ναυπηγικής, και στόχος είναι να κατακτήσει ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο στον τομέα της ναυπηγοεπισκευής.
«Το Made in Greece είναι σύμβολο ποιότητας», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος, δίνοντας έμφαση στη στρατηγική ενίσχυσης της εγχώριας παραγωγής, της καινοτομίας και των επενδύσεων που χτίζουν σταθερά το νέο παραγωγικό πρόσωπο της χώρας.
Δείτε το απόσπασμα: