Αμείλικτα ερωτήματα προκύπτουν από την αποκάλυψη αναφορικά με δάνειο που έλαβε ο Γιάννης Ραγκούσης για τη βίλα που έχει στην Πάρο και την οποία δηλώνει ως πρώτη κατοικία ενώ την ενοικιάζει και την αξιοποιεί τουριστικά.

Με ανακοίνωση της η ΝΔ ζητά απαντήσεις επισημαίνοντας ότι σε ένα κανονικό κόμμα ο τομεάρχης… Διαφάνειας θα είχε ήδη δηλώσει παραίτηση.

Όπως αναφέρει η Ν.Δ «σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Political αποκαλύπτει ότι ο βουλευτής και Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης, έχτισε βίλα με στεγαστικό δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, που αφορά δικαιούχους με μεγάλες κοινωνικές ανάγκες, για το οποίο μάλιστα εξασφάλισε και έκπτωση 40% στην αποπληρωμή του μη ληξιπρόθεσμου ποσού».

Στο πλαίσιο αυτό σύμφωνα με το κυβερνών κόμμα προκύπτουν αμείλικτα ερωτήματα που έχουν ως εξής:

– Ο κ. Ραγκούσης δηλώνει ότι το εν λόγω οίκημα είναι μόνιμη κατοικία και από την άλλη την ίδια στιγμή ισχυρίζεται ότι με αυτό το εισόδημα ζει αξιοπρεπώς τα παιδιά του. Τελικά, είναι μόνιμη κατοικία ή το αξιοποιεί εμπορικά;

– Πόσα εισπράττει από την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου;

– Πού και πώς εμφανίζονται τα εν λόγω έσοδα στο πόθεν έσχες του;

– Πόσο νόμιμο και ηθικό είναι να αξιοποιεί ο κ. Ραγκούσης πόρους που προορίζονται για αδύναμους συμπολίτες μας προκειμένου να χτίσει βίλα την οποία εκμεταλλεύεται οικονομικά ως υπερπολυτελές τουριστικό κατάλυμα;»

Και η ΝΔ καταλήγει σημειώνοντας ότι “αναμένουμε τις απαντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Ραγκούση, ο οποίος κατά τα λοιπά γίνεται κήρυκας του «ηθικού πλεονεκτήματος” υπογραμμίζοντας πως «σε ένα κανονικό κόμμα ο Τομεάρχης Διαφάνειας θα είχε ήδη δηλώσει παραίτηση. Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι απλά Τετάρτη».