Μία ακόμη σορός σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, περισυνέλεξε το απόγευμα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος από τη θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλα νοτιοδυτικά της Πύλου σε διεθνή ύδατα, μετά τη βύθιση αλιευτικού σκάφους με αδιευκρίνιστο αριθμό επιβατών. Η σορός θα μεταφερθεί στο λιμάνι της Καλαμάτας. Χθες άλλες τρεις σοροί εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από τη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το συμβάν. 

Συνεπώς, έως αυτή τη στιγμή έχουν διασωθεί 104 από τους επιβαίνοντες του πλοίου, ενώ έχουν ανασυρθεί συνολικά 82 σοροί. Στην περιοχή οι έρευνες συνεχίζονται και επιχειρούν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και τέσσερα παραπλέοντα πλοία.

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί πως νωρίτερα σήμερα, Τρίτη 20 Ιουνίου, είχαν οδηγηθεί στον ανακριτή οι εννέα συλληφθέντες που φέρονται ως οι διακινητές για την υπόθεση της ναυτικής τραγωδίας στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου. Ειδικότερα είχαν λάβει χθες, Δευτέρα 19 Ιουνίου, προθεσμία 24 ωρών για να απολογηθούν, καθώς οι συνήγοροί τους ζήτησαν να ενημερωθούν για το σύνολο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί.

Σύμφωνα με δηλώσεις ενός εκ των συνηγόρων ο εντολέας του -που απολογήθηκε πρώτος- αρνείται τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και υποστηρίζει ότι είναι αθώος, ότι δεν είχε καμία συμμετοχή ή συνεισφορά στην μεταφορά των ατόμων και ότι είναι κι αυτός ένας από τους μετανάστες που πλήρωσαν όπως και οι υπόλοιποι. Οι κατηγορούμενοι προτού οδηγηθούν ενώπιον των δικαστικών αρχών, κρατούνταν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.