Να παραμείνουν στο υπ. Δικαιοσύνης ζητούν οι επιμελητές ανηλίκων

by Manifesto

Την αντίθεσή τους στην απόσπασή τους από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την υπαγωγή τους στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου μεταφέρεται η Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής στην οποία ανήκουν, εκφράζουν οι Επιμελητές Ανηλίκων.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι είναι αναγκαίος ο ρόλος τους στην οργάνωση και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, δίπλα στους δικαστές και στους εισαγγελείς και την ερχόμενη Παρασκευή θα έχουν συνάντηση με τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης Κ.Τσιάρα, για να του εκθέσουν τα αιτήματά τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιμελητών Δικαστηρίων Ανηλίκων έχει ως εξής:

«Εδώ και πενήντα περίπου χρόνια οι Επιμελητές Ανηλίκων, στο πλαίσιο της δημόσιου λειτουργήματός τους, αποτελούν φύσει και θέσει αναπόσπαστο παράγοντα της απονομής δικαιοσύνης σε ανηλίκους και της προστασίας του παιδιού σε κίνδυνο καθώς και, πλέον, της προστασίας του ανήλικου θύματος. Ο θεσμικός μας ρόλος δίπλα στον δικαστή και τον εισαγγελέα ανηλίκων μας καθιστούν λειτουργικά και οργανικά αναγκαίους στην οργάνωση και τη λειτουργία της δικαιοσύνης και, ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι θα πρέπει να εξακολουθήσουμε να ανήκουμε στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, αισιοδοξούμε ότι θα προχωρήσουμε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το ΔΣ του Συνδέσμου Επιμελητών Δικαστηρίων Ανηλίκων Ελλάδας»

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα