Στερητικό σύνδρομο μετά από ενάμιση χρόνο μακριά από το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αναζητά τρόπο για να επιστρέψει στην εξουσία.

Διαπιστώνει όμως καθημερινά πως αυτό μέσα από τις κάλπες δεν θα συμβεί για αυτό και δεν σκοπεύει να ζητήσει εκλογές όπως και ξεκαθάρισε κατά τη συνέντευξη τύπου.

Οπότε; Οπότε βρήκε άλλη λύση, να μπει στην κυβέρνηση από το παράθυρο. Και επειδή μια κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα μπορούσε να προτείνει, θα ήταν η πολιτική του ταφόπλακα, το πήγε δια της πλαγίου και πρότεινε υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής!

Δεν του κάνει ο Βασίλης Κικίλιας ούτε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης. Και θέλει να βρεθεί ένα άλλο πρόσωπο να αναλάβει το υπουργείο το οποίο να είναι (δεν το είπε) υπερκομματικό.

Ποιος θα μπορούσε να είναι αυτός; Σίγουρα όχι ο Ανδρέας Ξανθός που βρισκόταν δίπλα του κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου. Ο πρώην υπουργός Υγείας υπηρετούσε άλλο ρόλο: να στείλει μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος πως οι τόνοι πρέπει να πέσουν.

Άρα ποιος; Και γιατί αλήθεια μια κυβέρνηση που αποδεικνύεται πως χαίρει της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης των πολιτών, να δεχθεί μια τέτοιου είδους παρέμβαση; Άλλωστε μόλις χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως είναι εδώ να αναλάβει τις ευθύνες όταν αυτές προκύψουν. Μήπως δηλαδή, ο Αλέξης Τσίπρας θέλει και μια υπερκομματική κυβερνητική επιτροπή που να καθοδηγεί έναν επίσης κοινής αποδοχής πρωθυπουργό;

Ο Αλέξης Τσίπρας ας ολοκληρώσει την… «αποτοξίνωση» και αν οι Έλληνες ποτέ ξεχάσουν τα έργα και τις ημέρες του, τότε ας δοκιμάσει να επιστρέψει εκ νέου. Μόνο που αυτό δεν θα συμβεί…