Επιτέλους, βρέθηκε δήμαρχος να επιβάλει πρόστιμο εφαρμόζοντας τον νόμο που συνήθως κάποιοι τον γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι γιατί θεωρούν ότι είναι υπεράνω. Επειδή, όμως, ο δήμαρχος Αθηναίων πέραν του νόμου σέβεται τον εαυτό του και κυρίως τους πολίτες που πληρώνουν τέλη καθαριότητας, όπως και πρόστιμα στην περίπτωση που παρανομήσουν, δεν χαρίστηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη και επέβαλε στο κόμμα του πρόστιμο για αφισορύπανση.

Προφανώς στον πρόεδρο του ΜέΡΑ25 κακοφάνηκε που ο Κώστας Μπακογιάννης του έστειλε τον λογαριασμό, και αντί να ζητήσει συγγνώμη, ζητάει και τα ρέστα. Με ένα tweet αντιπροσωπευτικό του ύφους Βαρουφάκη -δηλαδή κάθε λέξη ένας άχρηστος λεκές στη σιωπή και στο τίποτα (κατά Μπέκετ)- αποφεύγει να αναλάβει την ευθύνη για λογαριασμό εκείνων που θεώρησαν ότι νόμος είναι: τι κάνεις, Γιάνη, αφίσες σπέρνω.

Θα μπορούσε, εφόσον διέθετε χιούμορ ανάλογο της αλαζονείας του, να ευχαριστήσει τον δήμαρχο που του δίνει την ευκαιρία να πληρώσει το πρόστιμο με παράλληλο νόμισμα, έτσι ώστε να δούμε στην πράξη την εφαρμογή του συστήματος «Δήμητρα». Σοβαρά, τώρα, το ενδεχόμενο να πληρώσει ο Γιάνης Βαρουφάκης το πρόστιμο με… «Δήμητρες» το έχει σκεφτεί ο Κώστας Μπακογιάννης;

Easy Writer