Το 2022, η MYTILINEOS συγκαταλέχθηκε στο κορυφαίο 10% των εταιρειών στον κλάδο δραστηριότητάς της σε 8 από τους 11 δείκτες ΕSG που συμμετέχει (Arabesque, Bloomberg, CDP Ecovadis, FTSE Russell, Ideal Ratings, ISS, MSCI, Refinitiv, S&P CSA, Sustainalytics) και εντάχθηκε για πρώτη φορά στους Δείκτες Βιωσιμότητας Dow Jones (Dow Jones Sustainability Indices), που αποτελούν διεθνώς σημείο αναφοράς για τις επιδόσεις των εταιρειών σε θέματα βιωσιμότητας.

Σημειώνεται, πως η MYTILINEOS είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία που συμμετέχει στον δείκτη DJSI Emerging Markets. Αυτό επισημαίνει η εταιρεία, με αφορμή τη δημοσίευση της 15ης Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2022.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ευ. Μυτιληναίος, τόνισε: «H ολιστική διαχείριση ενός πλήθους κριτηρίων περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διακυβέρνησης (ESG), σε συνδυασμό με τα οικονομικά κριτήρια που υιοθετούμε, έχουν ως αποτέλεσμα ιδιαίτερα θετικές επιδόσεις που μας επιτρέπουν να οικοδομήσουμε ένα ακόμα ισχυρότερο μέλλον, με ακόμα πιο δυναμική προοπτική».

Στην Έκθεση γίνεται αναφορά, μεταξύ άλλων, στη μείωση κατά 15,5% σε σύγκριση με το 2019 των άμεσων και έμμεσων εκπομπών CO2, στην αποτύπωση σεναρίων προσαρμογής της εταιρείας στην κλιματική αλλαγή, στην αύξηση 12,3% της συνολικής απασχόλησης (άμεσης και έμμεσης), στα μηδενικά περιστατικά δυστυχημάτων και τραυματισμών με σοβαρές συνέπειες στη ζωή των εργαζομένων, στην υποστήριξη 80.000 πολιτών μέσω κοινωνικών δράσεων και στην αξιολόγηση βασικών προμηθευτών της εταιρείας μέσω συγκεκριμένων κριτηρίων ESG.